wiecie ja to jestem prawdziwym żółtodzibem jeśli chodzi o akwarystykę, mam akwa od kwietnia 2012.

Saletra, nie kupowałem rur tylko szczotki do ich czyszczenia za 20 zł.
węże mam drożne tylko po prosty z zielonych zrobiły się czarne w środku.
Co do kaskady to nic nie wiem na ich temat, ale to nie problem troszkę poczytać

.
natomiast moja filtracja to Eheim 2075 - 1250 l/h oraz eheim aquaball 180 bodajże 640 l/h jako typowy mechaniczny (można powiedzieć że mam lekką nadfiltrację jak do 300, o ile można mówić o nadfiltracji przy pielęgnicach

).
wczoraj zamontowałem na koszyku ssącym od kubła bardzo drobą gąbkę (dziś już widze poprawę wyglądu wody, mniej pyłu), ponieważ sam kubeł ma w środku pre filtr ale z dość grubą gąbką (trochę syfu przepuszcza) i to spowodowało mocny osad w wężach.
apri cort, dogadzał moim rybkom będę

bo chcę im stworzyć jak najlepsze warynki i komfort życia. tamte moje rozterki o narybku to wynik szoku że tak małe wtedy ryby się wytarły, ale teraz już wiem, że nie odławiając narybku ma bardzo małe sznse na przeżycie(w połowie lipca był kolejny narybek ale tylko kilka dni).
5pirit, jak już pisałem nie jestem zbyt doświadczonym akwarystą, ale wydaje mi się że niebieskołuskie jako para to w takim moim zbiorniku sama powinna byc aby było im idealnie(120x50x50). ja mam zamiar trzymać parę akar i nie wiem czy mi się uda parę niebieskołuskich jak mi podrosną bo i jedne i drugie są dość agresywne no i duże.
a na koniec jeszcze jeden filmik z moim ulubieńcem w roli gółwnej.
na filmiku akwa przed zmianami. filmik troszkę pokazuje poziom agresji mojego green terrora (już trzy razy mnie dziabnął w palec podczas czyszczenia akwa

)
http://www.youtube.com/watch?v=PP8lybeM4P0
sorki za jakość filmów, ale nagrywałem telefonem.