• 2 Głosów - 2 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Czym karmic neonki??

Ja karmie neonki Tetra Menu Profesional

cena:70,00zł

Roskruszam lekko jedzonko

Z tego co czytałam w moim poradniku o karmieniu firmy "Tropical", to możesz podawać neonkom pokarm "Vitality & Colour". Sama karmiłam nim neonki.

Pozdrawiam

ja karmie neonki płatkami na zmiane, raz megan, raz jbl novobea,
do tego zauwazyłem ze lubią podjadać pokarm dla krewetek, jak tego uniknac?

Podpisuję się trochę pod Mioduchem, z tym, że temat szerzej poruszyłam u siebie na wątku a dotyczy:

- podjadania przez neonki "tabletek" dla zbrojiników - wręcz przeganiają otoski i krewetki

Śmieszni jesteście z tym kupowaniem dla nich jedzenia powyżej 20zł za 150ml Smile. Najlepiej karmić płatkami ovo vit, super vit, 6zł za chyba 350ml. Neonki jedzą to do czego się je przyzwyczai , moje dostawały od małego ochotke/wodzień itp. i teraz płatków nie ruszą.

240l :
Andinoacara rivulatus 1+1
Thorichthys meeki 1+1
Heros efasciatus gold (red) 1+1
37,5l :
4+2 Gupik :)

ja zapłacilem 7 zloty za 100 ml :p

No tak ,ale taki Martin , 70zł za karmę.

240l :
Andinoacara rivulatus 1+1
Thorichthys meeki 1+1
Heros efasciatus gold (red) 1+1
37,5l :
4+2 Gupik :)

(22.03.2005, 13:16)amnesiac napisał(a):  Spróbuj dać im robaki Big Grin (ochotka, wodzień, komar...) to prawdziwy rybi smakołyk. Tylko nie za często - raz na kilka dni. A poza tym rzeczywiście kup kilka rodzajów pokarmu.
pozdr

witam. mam pytanie co do żywego pokarmu. Mam przy domu beczkę na wodę deszczową i tam jest tego dużo (larw komara) ale oprócz larw jest też trochę śmiecia (synek czasem tam coś wrzuci). Czy mogę odławiać te larwy z tego zbiornika?

Myślę, że możesz o ile tym "śmieciem" wrzucanym przez synka nie jest coś typu domestos itd. Big Grin

Najlepsza strona z filmami i serialami -->kinozajawka.pl

nie nie żadnych takich - no to neonki sobie podjedzą tylko zastanawiam się jaka ilość na 6 neonek? Po jednej na pysk raz dziennie? czy ile zaczerpnę to serwuję - wiadomo bez przesady. Znowu tak sobie myślę, że każda musi dostać praktycznie taką samą ilość. Eeee może ktoś się podzieli swoimi doświadczeniami z podawanie tego typu pokarmu? Będę wdzięczny.

Skocz do: