04.05.2012, 17:42
04.05.2012, 20:55
04.05.2012, 22:39
Naucz się czytać ze zrozumieniem, NIEKTÓRE.
Z resztą, ryba ci sie nie wykoci jak będziesz cały czas wytrzeszczać gały w szybe. Tak samo jest z chomikami.Moja za chiny nie chciała urodzić jak na nią patrzyłem,poszedłem się odlać ,a tu z 2maluchów 6się zrobiło
Z resztą, ryba ci sie nie wykoci jak będziesz cały czas wytrzeszczać gały w szybe. Tak samo jest z chomikami.Moja za chiny nie chciała urodzić jak na nią patrzyłem,poszedłem się odlać ,a tu z 2maluchów 6się zrobiło
240l :
Andinoacara rivulatus 1+1
Thorichthys meeki 1+1
Heros efasciatus gold (red) 1+1
37,5l :
4+2 Gupik :)
04.05.2012, 23:08
(04.05.2012, 22:39)Saletra napisał(a): Naucz się czytać ze zrozumieniem, NIEKTÓRE.
Coś ty .. Ja właśnie wcale na nią nie patrze tzn. wcześniej patrzyłam , ale po dwóch tygodniach znudziło mi się . I teraz nawet nie siedzę w tym samym pokoju co rybki . Karmie je tylko regularnie .
05.05.2012, 19:43
Witam. Jestem nowy na tym forum. Mam akwarium 112l i przeróżne rybki. Ostatnio kupiłem głupiki 2 samce i jedna samica. Wczoraj kupiłem małe akwarium 25l na małe rybki, samiczka głupików okazała się byĆ kotna. Robiłem dziś renament w akwarium wszystko powyjmowałem zostawiłem sam żwir , reszta powyjmowana, ku mojemu zdziwieniu patrze a tam małe rybki pływają, niezwłocznie je przeniosłem do małego akwarium sam osobiście widziałem jak danio je jadło, teraz pływa samica głupików w małym akwarium z około 40-50 małych okazów. Na szczęscie dziś byłem w domu i szybko zadziałałem z przeniesiem.
Muszę jeszcze przyznaĆ że samiczka jest troskliwą mamą pomaga w koceniu się niektórych jajeczek niewyklutych przez małe i jak narazie nie zjadła ani jednego , jestem wpatrzony w poród jak dzidzi
Moja temp akwarium 25stopni karmie ryby 2 razy dziennie.
Mam małe pytanie, czy to prawda że głupiki kocą się co miesiąc ?
Muszę jeszcze przyznaĆ że samiczka jest troskliwą mamą pomaga w koceniu się niektórych jajeczek niewyklutych przez małe i jak narazie nie zjadła ani jednego , jestem wpatrzony w poród jak dzidzi
Moja temp akwarium 25stopni karmie ryby 2 razy dziennie.
Mam małe pytanie, czy to prawda że głupiki kocą się co miesiąc ?
05.05.2012, 21:24
nie , co 2-3tygodnie. Samica nie ma instynktu matczynnego, jedynie nie zjada narybku.Bo wie że jej, a jeśli widzisz że pomaga niewyklutemu narybkowi-zjada go.
240l :
Andinoacara rivulatus 1+1
Thorichthys meeki 1+1
Heros efasciatus gold (red) 1+1
37,5l :
4+2 Gupik :)
05.05.2012, 21:34
(03.08.2007, 10:18)Matthew napisał(a):Natala napisał(a):Musisz do oddzielnego pojemnika z wodą włożyć 1 samiczkę i 2 samce.Jeśli będą się ganiać to znaczy że niedługo u samiczki pojawi się czarna plamka.Po ok. 20 dniach urodzą się rybkiTa czarna plamka gdzie bedzie?
Pablo napisał(a):Jak urodza sie male to kiedy moge je wlozyc do zwyklych ryb (posiadam 1 bojownika, 6 danio, 1 danio czerwonego, 3 gupiki, 1 molinezje, 1 kiryska, 2 plaskie ryby [nie wiem jak sie nazywaja, ale sa w typie skalara bez wasow], jedna zolta rybe w typie duzej molinezji [prosze o ich nazwy przy okazjiNatala napisał(a):Musisz do oddzielnego pojemnika z wodą włożyć 1 samiczkę i 2 samce.Jeśli będą się ganiać to znaczy że niedługo u samiczki pojawi się czarna plamka.Po ok. 20 dniach urodzą się rybkiA po co je przenosić? To może spowodować tylko zbędny stres u ryb. Daj im czas a same się rozmnożą])
Danio jest wstrętne co do małych rybek, przy mnie przy oddzielaniu na szybkiego głupika pożarł ze 4 małe głupiki na momencie.... radzę odstawiĆ daleko od tych paskudnych szybkich ryb!
na 37-38 małych stanęło, ciekawe ile zostało pożarte w dużym zbiorniku.., wpuściłem samiczkę głupika już z powrotem do dużego zbiornika ponieważ już minęło trochę czasu i samiczka już nie rodzi, a samce latają nadal za nią jak za głupią. Nie widzę już kocenia się samiczki. Ciekawe ile przetrwa..
(05.05.2012, 21:24)Saletra napisał(a): nie , co 2-3tygodnie. Samica nie ma instynktu matczynnego, jedynie nie zjada narybku.Bo wie że jej, a jeśli widzisz że pomaga niewyklutemu narybkowi-zjada go.
Właśnie oto chodzi że rybki żyworodne niektóre kocą się w cieniutkich jajeczkach, jak moja samica widziała że nie żyje to zjadała małą rybkę a jeśli był w takim jajeczku to ona ruszała ryjkiem po tym jajku i pomagała. Potem z tego jajka jak z procy wystrzeliła mała rybka
28.05.2012, 11:50
Witam. Kotnik dla moich gupików to 5 litrowy słoik, na dole umieszczona jest siatka. Obecnie jest w nim jedna samica. Czy mogę umieścić drugą samicę w tym samym kotniku ?
28.05.2012, 11:52
nie, a jak z natlenianiem w tym słoiku?
28.05.2012, 11:54
Brak natleniania. Staram się samice wyławiać tak, że spędzają one w nim 1-2 dni i kocą. Czyli muszę zrobić kolejny kotnik dla następnej samicy ?
« Starszy temat | Nowszy temat »

(((