Sonda: Czy rozmnożyleś/łaś kiedyś bojownika syjamskiego?
tak
nie
    Wyniki sondy

• 7 Głosów - 3.71 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Rozmnażanie Bojowników

Ile czasu rosna od narodzin do takiego stanu co mozna je kupic w zoologicznym? Szacowany czas

Wszystko zależy od warunków w jakich je trzymasz.

3-4miesiące samice. Samce 6miesięcy. Ale to takie naprawdę młodziki ,a tak ogólnie te dorosłe i w pełnych kolorach i kształtach to samce 8miesięcy,samice 6miesięcy.

240l :
Andinoacara rivulatus 1+1
Thorichthys meeki 1+1
Heros efasciatus gold (red) 1+1
37,5l :
4+2 Gupik :)

No coś ty, 4 miesiące maks i dla samiczek i samców. Jesli zdarzy się osobnik ponad 6 miesięcy to zapewne dostał się do zoologicznego z czyjegoś zbiornika. Fakt faktem, ryby jeszcze podrosną, tak samo ich płetwy.

Demsi, jak tam, jakies sukcesy?

www.happybettas.com - moj blog (ang)
Galeria Bojków -> klik

(28.04.2012, 01:38)Sol napisał(a):  No coś ty, 4 miesiące maks i dla samiczek i samców. Jesli zdarzy się osobnik ponad 6 miesięcy to zapewne dostał się do zoologicznego z czyjegoś zbiornika. Fakt faktem, ryby jeszcze podrosną, tak samo ich płetwy.

Demsi, jak tam, jakies sukcesy?

Jak narazie wszystko idzie tak jak powinno okolo 3 tygodni mlode zadna nie zdechła i to mile. Sadzilem ze szybciej podrosna.Smile

No Way sol , u mnie w zoologu są takie 8cm i one 4miesięcy nie mają...

240l :
Andinoacara rivulatus 1+1
Thorichthys meeki 1+1
Heros efasciatus gold (red) 1+1
37,5l :
4+2 Gupik :)

A teraz moze i dziwne pyutanie.
Czy po takiej przerwie jak mlode trafia do rodzicow to rodzice nie potraktuja ich jako obce i beda atakowały?

Oczywiście, że będą atakowały.

Mam pytanie. Otóż zbiornik 40L. Jest w nim jeden samiec bojek i 3 samiczki. Samiec zrobił gniazdo dość spore. I coś pod nim świruje i gania samice. 2 z nich są grubsze jakieś takie i jedna ma wyraźne paski pionowe takie ciemniejsze na ciele druga trochę mniej ale też jakaś gruba jest. Czy ten samczyk chce się trzeć ? i czy coś z tym robić ? W akwa mam temp ok 27-28 stopni. Czy nic z tym nie robić ? Czy w ogóle jest możliwe, żeby 1 samiec i 3 samice coś ze sobą tam ogarnęły czy nie ? Może potem fotki dodam jakieś.

(19.05.2012, 17:15)niolox napisał(a):  Mam pytanie. Otóż zbiornik 40L. Jest w nim jeden samiec bojek i 3 samiczki. Samiec zrobił gniazdo dość spore. I coś pod nim świruje i gania samice. 2 z nich są grubsze jakieś takie i jedna ma wyraźne paski pionowe takie ciemniejsze na ciele druga trochę mniej ale też jakaś gruba jest. Czy ten samczyk chce się trzeć ? i czy coś z tym robić ? W akwa mam temp ok 27-28 stopni. Czy nic z tym nie robić ? Czy w ogóle jest możliwe, żeby 1 samiec i 3 samice coś ze sobą tam ogarnęły czy nie ? Może potem fotki dodam jakieś.

Filtr działa? zostaw w akwa ta pewna samice co ma paski i czekaj.

Skocz do: