(02.04.2012, 19:27)Demsi napisał(a): Wedlug twojego ale tez lukalem na inne w necie.
Co do pokarmu wlasnie roslinne moize jakies byc?
Swiatlo wlaczone
Jasne jest, że nie przeczytałeś mojego poradnika uważnie - gdzie ja gdziekolwiek napisałam, że narybek można karmić pokarmem roślinnym??
Narybek można karmić pokarmem tylko ŻYWYM którego nie kupisz w sklepie - trzeba samemu je wyhodować. Pierwotniaki, Mikro, Brine - to pokarmy narybku. I żadne na jakimś roślinnym suszu Ci nie przeżyją to akurat pewne.
Masz ostrzeżenie jak byk w moim poprzednim poście na temat rozmnażania bojowników, że musisz pomyśleć czym będziesz karmić narybek i przygotować się na długo przed tarłem.
Demsi, bez urazy ale przy takich osobach z Twoim podejściem do tych ryb i ich rozmnażania to normalnie ręce opadają.
Tylko męczysz ryby aranżując tarło i wystawiasz je na potencjalne ryzyko ran bez powodu - to po prostu głupie. Powiesz - ale ja chciałem i to było planowane tarło. Jak to było planowane gdzie nawet nie masz jedzenia dla narybku i publicznie wypisujesz bzdury o jakiejś roślinnej karmie.
Idź i poczytaj raz a dobrze informacje o tym, popytaj ludzi którzy odchowali już jakies bojowniki. Czytaj i ucz się, zanim zrobisz i napiszesz głupoty.
Bez urazy dla nikogo ale wnerwia mnie nieodpowiedzialne traktowanie ryb.