a Krzysiu to ma takie ubarwienie? Bo mi to na plesniawke wyglada, ale moge sie mylic Nie obraz sie ale zwirek jest za duzy, i brzydka ta grzalka, przez to akw wyglada na 10 nie na 30l No ale to poczatek Zadne akwarium na poczatku piekne nie jest
kolega Malutki nie doczytał w opisie
mi też to akwa wygląda na jakieś 10-15l, żwirek za duży, ale za to Krzysztof nadrabia wszystko :] Grzałka 25W do 30l spokojnie wystarczy, ogólnie nie jest źle, jest ok, widać, że się starasz i zależy Ci na bojku a akwarium jest zadbane, powodzenia
Tak myślę, że faktycznie ten żwir mi zmniejsza... Podmieniał ktoś żwir bez restartu? Mam na myśli, żeby na dole zostawić gruby, część usunąć i zastąpić drobniejszym?
Wiesz, w sumie nie masz aż tak dużego akwarium, więc restart nie będzie taki trudny. Wodę przelej do wiader i w jednym zostaw włączony filtr. Bojka do wiaderka z grzałką i przykryj je czymś, co by się mały nie przeziębił.
Potem wymiana podłoża, ponowne zasadzenie roślin, zalanie tą samą wodą (no można uwzględnić ok 20% podmiankę przy okazji).
I wszystko powinno być cacy
Jak nasypiesz drobniejszy żwirek na grubszy, to z czasem ten drobny opadnie na dół i "wypchnie" te grubsze kamyki na wierzch. I znów będzie kicha