19.01.2012, 20:03
Witam
Postanowiłem zrobić mały baniaczek który w przyszłości będą zamieszkiwać krewecie. Na razie jest w fazie budowy ale za jakieś 2-3tyg już znajdą się w nim pierwsi mieszkańcy.
Prawdopodobnie będą to Krewetki Red Cherry . Gdyż w przyszłości powstaną kolejne krewetkaria z innymi rodzajami krewetek.
A teraz jakieś konkrety:
Rozmiar : 40x25x25
Oświetlenie : Aquael Deco Light 11W + odbłyśnik
Filtr : Aquael Fan 1
Podłoże : Żwir kwarcowy 0,1-0,3mm
Tło : Czarny brystol
Przyszła Fauna i Flora:
10x krewetka Red Cherry
Taxiphyllum alternans
Hemiantus callitricoides
Ewentualnie coś jeszcze z roślinek.
Przed zalaniem.
5 min po zalaniu
Filtr pracuje na razie w dużym zbiorniku, żeby złapał trochę bakterii i się rozpracował, prawdopodobnie jutro lub pojutrze przełożę go do tego zbiornika.
Wody jest mniej niż powinno ponieważ korzeń musiałem przymocować przyssawkami co nie było łatwe i nie chciałbym teraz żeby wypłyną, dlatego na razie niech nasiąknie trochę przez 1-2tyg wtedy doleje wody.
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i opinie.
Pozdrawiam
Malutki
Postanowiłem zrobić mały baniaczek który w przyszłości będą zamieszkiwać krewecie. Na razie jest w fazie budowy ale za jakieś 2-3tyg już znajdą się w nim pierwsi mieszkańcy.
Prawdopodobnie będą to Krewetki Red Cherry . Gdyż w przyszłości powstaną kolejne krewetkaria z innymi rodzajami krewetek.
A teraz jakieś konkrety:
Rozmiar : 40x25x25
Oświetlenie : Aquael Deco Light 11W + odbłyśnik
Filtr : Aquael Fan 1
Podłoże : Żwir kwarcowy 0,1-0,3mm
Tło : Czarny brystol
Przyszła Fauna i Flora:
10x krewetka Red Cherry
Taxiphyllum alternans
Hemiantus callitricoides
Ewentualnie coś jeszcze z roślinek.
Filtr pracuje na razie w dużym zbiorniku, żeby złapał trochę bakterii i się rozpracował, prawdopodobnie jutro lub pojutrze przełożę go do tego zbiornika.
Wody jest mniej niż powinno ponieważ korzeń musiałem przymocować przyssawkami co nie było łatwe i nie chciałbym teraz żeby wypłyną, dlatego na razie niech nasiąknie trochę przez 1-2tyg wtedy doleje wody.
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i opinie.
Pozdrawiam
Malutki
Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!

no ciekawie się zapowiada, tylko krewecie będą?