• 3 Głosów - 3 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[63L Ogólny] Update 14.01.12 pegieo

To wszystko zmierza w bardzo dobrym kierunku Big Grin pozdrawiam.

Przed chwilą zakończyło się tarło bojowników Smile Muszę przyznać, że widowisko piękne. Jajeczka zostały ulokowane w gnieździe a na straży stoi Jędrek Smile Jestem bardzo ciekawy czy coś z tego wyjdzie, mam nadzieję, że chociaż kilka małych przeżyje. Z góry uprzedzam, że mam już chętnych Wink Pierwsze składanie ikry za mną <jupi> !!

(16.01.2012, 22:21)pegieo napisał(a):  Przed chwilą zakończyło się tarło bojowników Smile Muszę przyznać, że widowisko piękne. Jajeczka zostały ulokowane w gnieździe a na straży stoi Jędrek Smile Jestem bardzo ciekawy czy coś z tego wyjdzie, mam nadzieję, że chociaż kilka małych przeżyje. Z góry uprzedzam, że mam już chętnych Wink Pierwsze składanie ikry za mną <jupi> !!

No to życzę powodzenie Big Grin

300l ,,Ameryka Pł"

Pozdrawiam :D

Hej, dawno już z Wami nie pisałem. Chyba muszę zaktualizować info o akwa. Po pierwsze, bojownik zjadł ikrę... dzisiaj już jest nowa i zapewne też będzie zjedzona. Z 5 otosków zostały raptem 2... co śmieszne nie zgnineły bo przeszkadzały im paramtery wody czy coś tam, nie. Po prostu zaklinowały się w korzeniu... Dobre, co? ręcę opadają... Na roślinach pojawiły się glony, nazwy w tej chwili nie pamiętam, ale przeczytałem, że ma to związek z brakiem co2. Fakt bimbrownia mało już co daje, bo nie mam czasu zrobić podmiany. Od wczoraj daje znowu carbo w płynie. Najlepiej z tego wszystkiego mają się krewetki. Jedna ma jajka w siodełku, a druga już je trzyma między nogami Smile

Carbo powinieneś podawać mimo podawania CO2 z bimbrowni... daj focie bo ciekawy jestem jak akwarium zarasta... Big Grin

Może jutro coś wrzucę, bo kobieta już śpi. Rozrosło się w sumie nie wiele.
Heńki stoją w miejscu. Nie wiem co może być tego powodem. Mają odsłoniete światło, co2... A szkoda, bo chciałem mieć ładny trawniczek. A i potrzebuje mchu Smile jakby ktoś miał, co za coś to ja z checią Smile

(24.01.2012, 23:25)DuH napisał(a):  Carbo powinieneś podawać mimo podawania CO2 z bimbrowni... daj focie bo ciekawy jestem jak akwarium zarasta... Big Grin

No tak podpowiadaj leniowi patentowanemu...
Niech się lepiej bierze za zacier Smile

A po co podawać Carbo pomimo bimbrowni, żeby zwiększyć wydatki? Bo nie ma takiej potrzeby gdy bimbrownia pracuje jak trzeba.

(25.01.2012, 00:02)mcda-p napisał(a):  
(24.01.2012, 23:25)DuH napisał(a):  Carbo powinieneś podawać mimo podawania CO2 z bimbrowni... daj focie bo ciekawy jestem jak akwarium zarasta... Big Grin

No tak podpowiadaj leniowi patentowanemu...
Niech się lepiej bierze za zacier Smile

A po co podawać Carbo pomimo bimbrowni, żeby zwiększyć wydatki? Bo nie ma takiej potrzeby gdy bimbrownia pracuje jak trzeba.

O moja koleżanko najulubieńsza Big Grin nie jestem leniem, wręcz przeciwnie! Dlatego nie mam czasu zmienić zacieru. Kiedy mam czas jest już na to za późno... Niedługo minie mi ten sajgon to postawie wszystko na nogi. Zdołowaly mnie tylko te nieszczesne otoski. Po co włażą w korzeń z którego nie mogą wyjść? Sad

szkoda tej ikry bojowniczej, mam nadzieję że tym razem się uda, co do otosków to jestem trochę w szoku, że nie mogły się wydostać, klimat akwa bardzo fajny. Wracając do Bojka to odławiałeś od razu samicę po złożeniu ikry?

tylko niektóre moje szkła
30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

Wszystko dzieje się w akwa ogólnym. Z tego co zauważyłem to ikrę wciągnął samiec. Podobno za pierwszym razem już tak jest Smile Dzisiaj jajka dalej znajdują się w gnieździe ( o dziwo).

Skocz do: