9
fakt korzeń jest za blisko przedniej szyby dlatego juz podczas najbliższej niedzieli zostanie on cofnięty bliżej tylniego narożnika. co do trawy to się z tobą zgodzę będzie gdyż w dniu wczorajszym dokupiłem hydrocotyla verticiliata i posadziłem w przedniej centralnej części akwarium. zobaczę jakie będą efekty rozrostu. napewno teraz będę dokupywał roślinki a ten korzeń zostanie też porośnięty tylko potrzebuję na wszystko czasu.
0
zamek i tak zniszczy caly efekt
gałęzatka jak dla mnie lepiej wygląda poddana morderczym instrynktom i przyczepiona rozciapana na kamieniu, mozna uzyskac ciekawy trawniczek. a jak się uparłeś na kokosy to mozna je powlec gałęzatką(rozerwac na płaski nalesnik, nastepnie gumką do kokosa) zamiast kamieni. jakoś w takiej wersji mi się bardziej zawsze podobała.
9
15
Hmmm korzeń nie jest taki zły. Obwiąż go tym anubiasem co masz w podłożu. Na trawnik tu nie ma szans bo wszystko przesłania kryptokoryna , ale mozna kupic parę zwartek na drugi plan - posadzić np. po bokach korzenia. Ryby kłębią się w tym akwarium, nie wygląda to ładnie niestety, tak tez przypuszczałam, bo strasznie dużo zwierza jest tak jak napisałeś.
Za dużo tych gurami i molinezji wszystko się zlewa w taką bezkształtną nieokreśloną masę. Oj zrób porządek zrób, nie będziesz żałować.
I to wcale nieprawda że narożnego nie da się ładnie zaaranżować. Na forum widziałam bardzo ładne narożne, obsadzone w kącie nurzańcem, na drugim planie znajdowały sie korzenie obwiązane anubiasami, microsoriami itp i przynam że z jedną drobnorybną ławicą wyglądało bardzo naturalnie i lekko.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.01.2012, 23:52 {2} przez
mcda-p.)
9
fajnie dzięki - twój post podniósł mnie na duchu a z tymi moinazjami to na 100% zrobie porządek bo troszkę za duzo ich w baniaczku.
0
bardziej nie chodzi o całościową ilość, a bardziej o misz masz po kilka sztuk. masz do dyspozycji baniak, w który juz cos mozna wpuscic i miejsce, któe mozna zagospodarować, wiec pole do popisu jest.
to nie tak, że się nie da ładnie urządzic narożnego szkła. jest to po prostu trudniejsze i w obsadzie i w zagospodarowaniu aranżacyjnym. ale da się i to z dobrym efektem, tylko trochę roboty.
29
Ja bym zostawił harem Gurami (1+2 lub 1+3), jakieś rybki stadne proponowane przez koleżankę mcda-p ( najlepiej jedno stadko), kilka Kirysów.
Wywalił bym wszelki sztuczne przedmioty z akwarium, posadził kupę roślin i by było ok.
Nowe 112 litrów :):):):):) Na razie w budowie :)
http://www.akwaswiat.net/-112l-towarzysk...#pid265554
Pomagam w przeprowadzaniu restartu akwarium w odległości do 20km od Jastrzębia-Zdroju
info gg: 9823462
9
dzięki. jak bedzie zmiana dam znać wklejając zdjęcie.