• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Tanganika w 25 l.

A może pomyśl o jakiejś kreweciarni. Mam baniak 23L (nietypowy wymiar długość 30cm, służy jako lampka w pokoju mojej małej córeczki Smile ) i też tylko mi krewetki do głowy przyszły i tak myślę czy ewentualnie jakiegoś fajnego bojownika do tego nie wpuścić Wink. A tak ogólnie to szkoda męczyć ryby w takich małych ciasnych akwariach Wink

Altolamprologus sp. Compressiceps "shell"
exLamprologus Caudopunctatus Cameron Bay

Ja już kilka bojków przerobiłem i troszkę mi się już znudziły ;p. Dlatego szukam czegoś ciekawszego.

[11l-Zbiera kurz na półce]
[25l-Czeka na nową aranżacje]
[112-ogólne]

A może zrób z niego jakieś terrarium dla jakiegoś niedużego stworzonka, choć nic konkretnego do głowy mi nie przychodzi, bo jak na jakieś małe kraby to za małe akwa, a może raczki miniaturki? Wink

Rozważałem Akwaterrarium dla kraba. Niestety na tęczowego jest to za małe akwarium a nie chciał bym chyba tak małych mangrowych. Wszelkiego rodzaju pająki odpadają z racji tego że mama by mnie do domu nie wpuściła z tak uroczym stworzonkiem Tongue A raczki potrzebują akwaterrarium? Myślałem że takiego akwarium jak krewetki :p.

Chciał bym krewetki ale dopiero co wydałem trochę pieniędzy na obsadę do 112-tki i troszkę przerażają mnie ceny 6-10 zł za jedną Red Cherry :/.

[112-ogólne]

No co ty gadasz Wink

Nie jest to reklama choć przyznam że sam od niego brałem już dwa razy:

http://allegro.pl/krewetki-fire-red-red-...23225.html

Z wysyłką wychodzi 35zł, czyli nieco ponad 1zł za sztukę Wink, a jest ich 30 ;]

A ja mam jeszcze inną propozycjęSmile Zmień 112 na Tange, nie pożałujesz! A co do krabików to 25 idealne na wampirySmile

5pirit tylko że szły by one do mnie(jechały :p) kilka dni a przy tych temperaturach czarno to widzę.
Choć może się skusze ;] Ale to trochę potrwa bo najpierw musiał zaczekać na kolejną przycinkę w dużym akwarium. Ostatnia była w tą sobotę i trzeba trochę poczekać Big Grin. Gdybym wiedział to odłożył bym rośliny a nie rozdał i po wyrzucał.

Aleksandra nie wiem czy potrafił bym rozstać się z akwarium roślinnym, poza tym dopiero co skompletowałem obsadę i nie widzi mi się jej oddać Tongue.

[112-ogólne]

(13.12.2011, 00:05)Lipa96 napisał(a):  5pirit tylko że szły by one do mnie(jechały :p) kilka dni a przy tych temperaturach czarno to widzę.
Choć może się skusze ;] Ale to trochę potrwa bo najpierw musiał zaczekać na kolejną przycinkę w dużym akwarium. Ostatnia była w tą sobotę i trzeba trochę poczekać Big Grin. Gdybym wiedział to odłożył bym rośliny a nie rozdał i po wyrzucał.

Aleksandra nie wiem czy potrafił bym rozstać się z akwarium roślinnym, poza tym dopiero co skompletowałem obsadę i nie widzi mi się jej oddać Tongue.

Aby zabezpieczyć ryby/rośliny są boxy styropianowe - tzw. termosy .
Można go wykonać również samemu , np. obłożyć dokładnie od str. wew. karton po butach Wink

Kujawsko-Pomorskie Forum Akwarystyczne

Nie udzielam porad na PW.

Skocz do: