07.11.2011, 15:48
(07.11.2011, 11:55)Maciej S. napisał(a): Bulkas Wiem że jesteś fanem Co2Fanem CO2? Jestem raczej fanem akwarystyki, a według mnie rośliny są nieodłączną jej częścią. Bez dodatku CO2 raczej z roślinami nie poszalejemy.
Nie rozumiem niektórych tutaj, jestem użytkownikiem kilku for akwarystycznych, ale tylko tutaj można spotkać grupę użytkowników którzy skręcają się na krześle gdy słyszą słowo "CO2".
Nie wiem jakie są wasze założenia co do prowadzenia akwarium, być może termin akwarystyka u niektórych zamyka się do 'hodowli rybek', ale dla mnie rośliny są dużo ciekawszą częścią akwarystyki i to co dla mnie jest oczywiste i ważne (jak CO2, nawożenie, odpowiednie oświetlenie itp) niektórym może wydawać się wręcz fanatyzmem. Trudno.
(07.11.2011, 11:17)Kondziu360 napisał(a): O CO2 i mocnym oświetleniu trzeba mieć pojęcie. Co mu one dadzą, jeśli nie będzie w stanie wykarmic roślin?No więc niech karmi sobie swoje rośliny przy aktualnym oświetleniu 0.1W/l. Ode mnie bless.

a tak na poważnie nie wiem jak inni ale ja kompletnie nie znam się na stosowaniu Co2 więc się za to nie zabieram (na razie) więc jak ktoś mi proponuje Co2 to naturalne dla mnie jest że odmawiam. Raz że nie mam miejsca, dwa i tak mi żona suszy łeb że tyle wydaję na to akwarium, poza tym mam dwóch małych terrorystów w domu jeden 5L drugi 3L i uwierz mi na słowo dobrali by się do tego
to dam ci namiar na fajny sklep z naprawdę ogarniętym sprzedawcą, mnie też ten sklep polecił kolega, który ma akwarium już ponad 15 L.