• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Czerwieniak Kongijski Hemichromis lifalili ikra i narybek

1.Pojemność: 112l
2.Oświetlenie: 2x18watt + odbłyśniki
3.Filtracja: Fluval 204
4. Ogrzewanie: Grzałka z termostatem 60W
5.Piasek kwarcowy
6.Ozdoby:
-2 x Korzeń
-2 x Kokos
7.Flora:
- mech jawajski na korzeniu
- 2x Anubias
- 4x żabienica
8.Fauna:
- 4x Czerwieniak
- 2x Zbrojnik Niebieski

Moje Czerwone Maleństwo i pierwsza ikra.

http://www.youtube.com/watch?v=x7xYp41NFzA

Załączone pliki Miniatury

super widoczek ...

No i są maluszki.Jest ich ok 200, są niesamowicie ruchliwe. Reszta towarzystwa porostawiana po kątach.

Bardzo ładne ale to NIE SĄ DWUPLAME TYLKO Czerwieniaki Kongijskie...-Hemichromis lifalili,z resztą,nawet widać że są ładniejsze od dwuplamych i mają 1kropke Wink

240l :
Andinoacara rivulatus 1+1
Thorichthys meeki 1+1
Heros efasciatus gold (red) 1+1
37,5l :
4+2 Gupik :)

Czasami mają dwie kropki.Miały być dwuplame,ale mogą to być jakieś krzyżówki. Są jeszcze małe samieć 7 cm samica 5cm.

Rybki rosną dosyć szybko. Zostało ich ok 60szt.Pozostałe dwa Czerwieniaki oddałem bo zostały by zabite.Dwa Glonojady mają postrzępione ogony ale jakoś sobie radzą.

Czerwieniaki są naprawde piękne. Wink

240l :
Thorichthys meeki 1+1
37,5l :

Rybki rosną,mają już ok 1 cm.Cały czas jedzą. Matka atakuje wszystko. Boję się wkładać rękę do akwarium. Samieć jest bardzo często przepędzany, stracił barwę i pewność siebie.

Już czas abyś odłowił narybek ponieważ samiec już chce kolejne tarło,a samica nadal sie opiekuje dziećmi, więc go odgania, po pewnym czasie ryby już 'ze sobą nie chodzą',u moich meek i ellioti było identycznie,ale jak odłowiłem narybek od nowa miłość rybek wracała,która się zamieniała w.....

...Dzieci Smile

240l :
Thorichthys meeki 1+1
37,5l :

Czytałem,że Czerwieniakom narybek nie przeszkadza w odbyciu kolejnego tarła.Nawet pozwalają pozywić się młodym świeżo złożona ikrą.Zobaczymy jak będzie u mnie.

Skocz do: