No nie wiem.... Początkowo po tygodniu myślałem, że nic z nich nie będzie bo bojownik... widziałem tylko dwie, ale dzisiaj jakoś kilka szt. wyszło na przód i jest ich 5. Jedna chyba martwa lub zrzuciała ten swój pancerz bo takie przezroczyste coś leży na piachu. Ogólnie chyba mają się dobrze siedzą na tylnej szybie i wcinają gloniska z roślin też coś skubną. Nigdy nie miałem krewetek, ale najbardziej to podoba mi sie ich styl pływania......
Jakby krewetka była martwa to ukazałby ci się widok krewetki z patelni- bielutka, a jeśli widziałeś tylko powłoczkę przełamaną wpół to znak że się któraś rozebrała i nie raczyła po sobie posprzątać
Obiecane zdjęcia, sorry ale wcześniej nie miałem czasu wstawić. Zielska pełno trzeba zabrać się do roboty i wyciąć co nieco, ale jakoś mi się reki do wody nie chce wkładać, wszystko bez zmian tylko, że doszło 10szt RC.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.10.2011, 20:43 {2} przez KORNEL.)
Musiał zaakceptować. Na pewno jest 6szt. Co mnie martwi to ostatnio po analizach wywnioskowałem, że w akwarium mam sinice Rośliny maja niebieski nalot, na podłożu też są widoczne co robić..??
Wiem, że ta kryptokoryna jest za trochę za duża, posadziłem ją na początku jak była mała, a teraz rośnie jak szalona wyrywam stare duże liście i zostawiam młode. Co do sinic to już zaczynam coś działać wczoraj była spora przycinka ludwigi i nurzańca tam najwięcej tego było, pozbierałem resztki z podłoża i pościągałem trochę tego nalotu z szyb i innych roślin, podmianka wody 40% i ręcznik zakrywa cały zbiornik. Mam nadzieję, że sinicę znikną, ale mam pewne obawy co do bojownika i krewetek oraz pozostałych roślin czy nic im nie będzie.