• 3 Głosów - 2.33 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[45l - LT] DuH-a towarzyskie od zera

18.09.2011__________________________________
Aktualka będzie. Czekam na roślinki i mchy które zostaną wysłane w poniedziałek. Kabomba wyleciała, zaczęła się źle czuć nie wiedzieć czemu. Widać za trudna do hodowli - ale miesiąc rosła jak oszalała a potem przestała.... a nic w akwa się nie zmieniło.
Te szyszki to szyszki olchy zebrane koło mojego domu na wsi, sparzone i wrzucone do akwa, robią parę ciekawych rzeczy... odsyłam do wujka google Tongue
dzięki za zainteresowanie Smile
AKTUALIZACJA__________________________________________________
Jak obiecałem, zamieszczam aktualizację
doszły roślinki:
- Jawa moss
- Stringy moss
- Phoenix Moss
- Limnophila sessiliflora
(wszystkie od naszego kolegi z forum, nie piszę od kogo bo może sobie nie życzy)
Wymieniony korzonek.
Doszło nawożenie AquaArt CLASSIC + AquaArt FERRO na zmianę, raz na 48h

Myślę, że teraz jest atrakcyjniej, nie wiem tylko czym zapełnić pustkę po starej "kłodzie". Może jak mech się rozrośnie to jakiś kokos?
Samiczka Endler-ka od dwóch dni siedzi w kotniku bo wygląda już jak Hindenburg i lada dzień będą młode.

A oto nasza ozdoba salonu Smile

Spoko akwarium. Neonki fajnie wyglądają w tych drobnych roślinkach. Big Grin

300l ,,Ameryka Pł"

Pozdrawiam :D

Piękne akwarium ! Jak dla mnie super , daj znać ile młodych rybek masz Smile

Nowe 112 litrów :):):):):) Na razie w budowie :)

http://www.akwaswiat.net/-112l-towarzysk...#pid265554

Pomagam w przeprowadzaniu restartu akwarium w odległości do 20km od Jastrzębia-Zdroju
info gg: 9823462

Dziękuję, cieszę się, że się podoba Smile Na dniach aktualizacja, a w nich podrośnięte mchy, trochę więcej glonów (14h oświetlenia :/ - teraz już 10 źle ustawiłem timer i nie zauważyłem, myślałem, że włącza się o 13 a on od 10 jak byłem w pracy Wink ) i nowa roślinka Smile aaa i gupiczka endlerka zdechła przy porodzie... zatkała się ?...

Akwarium bardzo ładnie się prezentuje, fajne podłożeSmile

A gupiczka coś urodziła czy zdechła bezpotomnie? Możliwe że chorowała na coś.

Gupiczce zaczęła wystawać mała rybka, więc ucieszyłem się, że już się zaczyna. Niestety musiałem iść do pracy. Po powrocie okazało się, że Mamuśka nie żyje i ta mała rybka nadal jej wystaje, więc wyłowiłem ją i rozciąłem a w środku znalazłem tylko 4 szt małych - martwych. dziwna sprawa bo wyglądała jak by miała mieć z 40małych taka wielka była.

może młoda była, też zdarzyła mi się podobna historia

Pozdrawiam Katarzyna
396l-Azja
240l -pielęgnice
12l- krewetki

Obiecana aktualizacja. Zielsko rośnie, doszła też Wąkrotka Smile

bardzo ladnie sie robi Smile

Skocz do: