6
Witam,
Mam pytanie czy filtr jp-014f trzeba cały zanurzyć w wodzie czy może wystawać.
No i jak lepiej podłączyć "deszczownice" by była wynurzona czy w wodzie?
Jak często wymienia sie gąble i wkład z węglem?
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
131
Ja bym raczej proponował wymienić cały filtr na coś normalnego...
22
To co to jest za firma bo nie znam. Nie wiem co to za badziewie za 10zł. Z całym szacunkiem ale zgadzam się z Kacprem. Zapewne po opisie sądzę, że jest to filtr wew. a więc kup coś Aquaela, bo dostaniesz już pożądny za 50zł. Filtr najlepiej zanurzony cały w wodzie deszczownice nad wodą, bo po co w wodzie ma szpecić. W tym filtrze jeśli jest jakiś wkład węglowy to wymień go na gąbkę bo to jakaś ściema z tym węglem i z całym tym filtrem. Pseudo
Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!
33
Poczytaj instrukcję do filtra to będziesz wiedział.
Filtry wewnętrzne zanurzamy w całości, głowica musi być kilka cm pod wodą.
Gąbkę i wkład wymienia się jak się zużyje. Do pojemnika proponuję zamiast węgla wsypać zeolit.
Z węglem nie jest żadna ściema, jego się używa tylko do usuwania pozostałości leków.
Co do filtra, puki chodzi i nie hałasuje to ujdzie w tłumie. Nie będzie wydajnie filtrował to go zmieni problemu nie ma. Niby ma te 800l/h ale pewnie realna wydajność spada sporo w trakcie użytkowania.
Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !
Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.08.2011, 09:54 {2} przez
Kesi.)