• 17 Głosów - 3.82 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

>>>>> Rozmnażanie GUPIKÓW <<<<<

Moja samica gupika która jest w ciąży dziwnie sie zachowuje zrobiłe sie agresywna i lezy przy dnie nieruchomo i podnosi ogon. Czy to oznacza poród????

A to jest jej zdjęcie.Może pomoze.

Witam .
Czy młode gupiczki nie będą miały problemów z przeżyciem w akwarium razem ze zbrojnikiem niebieskim (ok.2cm), kiryskiem albinosem ? (tutaj od razu pytanie czy starsze gupiki nie będą im zagrażać?) Bo mieczyki to im chyba krzywdy nie zrobią Big Grin
Proszę o wyrozumiałość .

Tu się urodziłem i tu doczekam końca - 71 Wrocław FANATYCZNI

Każda ryba chętnie zje nowo narodzone żyworódki .

Kujawsko-Pomorskie Forum Akwarystyczne

Nie udzielam porad na PW.

(07.07.2011, 14:00)Szaatanek napisał(a):  Witam .
Czy młode gupiczki nie będą miały problemów z przeżyciem w akwarium razem ze zbrojnikiem niebieskim (ok.2cm), kiryskiem albinosem ? (tutaj od razu pytanie czy starsze gupiki nie będą im zagrażać?) Bo mieczyki to im chyba krzywdy nie zrobią Big Grin
Proszę o wyrozumiałość .

Kirysek i zbrojnik nic nie zrobią, za to reszta, jeśli tylko zmieszczą im się do pyska to chętnie wszamie.

Dziękuje za odpowiedź .

Tu się urodziłem i tu doczekam końca - 71 Wrocław FANATYCZNI

witam dzisiaj rano przy karmienu zauwazyłem 2 młode gupiki reszta napewno zostala wciagnieta przez pretniki...
wyłowiłem młode i teraz pływaja w "słoiku" myślicie ze wytrzymają tam?? karmie je suchą karmą

Moim zdaniem bez filtru to ciezko bedzie jesli maja tam zostac na dluzej. Ale ja jestem jeszcze zielony takze niezdegradujcie mnie znow za moja odp jesli jest zla ;p

najlepiej kup kotnik i tam je trzynaj(taki kotnik z siatk kosztuje 10 zł) bo w słoiku to trudno bedzie im przezyc ,głównie dlatego ze mało tlenu jest w sloiku i nie mam przepływu wody.jak urosnom ci tak 2,5 cm to mozesz je wpuszczac.ja osobiscie wpuszczam jak som takie ze ich inne ryby nie dadzą rady połknąc.

Nie trzymajcie narybku gupików z duzymi rybami.
Ja trzymałem z gurami i skalarami w akwa ogólnym, to nic z tych malenkich nie zostało.

ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA MOJEJ GALERI http://www.akwaswiat.net/moje-ryby-plywa...28324.html
MOŻNA ZOBACZYC TAM PIĘKNEGO KIRYŚNIKA I BOCJIE WSPANIAŁĄ

(25.07.2011, 14:03)K.SzymoN@wp.pl napisał(a):  Nie trzymajcie narybku gópików z duzymi rybami.Ja trzynałem z gurami i skalarami w akwa ogólnym to nic z tych malenkich nie zostało.

No chyba logiczne? Przecież to drapieżniki.

Skocz do: