• 4 Głosów - 3.5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

240 l Waterhome

Witam

Zbiorniczek 120x40x50 = 240 litrow

Zalany 05.06.2011

Sprzet

Filtr Tetratec ex700

Ogrzewanie Tetratec HT 150w

Oswietlenie

JBL Solar Tropic Ultra 4000k 39 W

JBL Solar Natur Ultra 9000k 39 W

to tylko na krotki czas dojdzie 2 statecznik
w pokrywie Diversa

podlorze

Jbl Aqua basis plus 10l

zwir czarny 2-3mm 25l

Anubias barteri

Bacopa australis

Cabomba caroliniana

Vallisneria twister

Vallisneria spiralis

Rotala wallichii

Cryptocoryne wendtii

Juncus repens

Hygrophila corymbosa

Lindernia rotundifolia

innych nie pamietam

Obsada

2 molly

Kilka samcow Gupik i mlode

2 Mieczyk

Obsada stala bedzie skaponowana za kilka dni

Wiec zaczelo sie tak, projekt szafki byl moj musialem ja tylko konkretnie przerobic Smile

05.06

Zalanie

Uploaded with ImageShack.us

Dzien dzisiejszy

Zapowiada się bardzo fajny zbiorniczek ale mam kilka uwagSmile
1. filterek może być na słaby, mam dokładnie ten sam model w 200l i dodałam dodatkowo aquaela fan3 wewnetrznego.
2. Roślinki mogłeś trochę porozdzielać bo mam wrażenie, że wkładałeś tak koszyczkowoSmile
3. Czy zamierzasz dać co2 i nawozić?
4. Ta roślinka po lewej (chyba Hygrophila corymbosa) rozrosnie sie tak, że dasz ją na tył Smile
5. KORZEŃ superSmile
6. Ogólnie superSmile

Hej Aleksandra84 zawsze lubilem filterek wewneczny w akwa,mysle nad Eheim 2413 lub fluval u4 poprostu jakis Aquaball mechaniczny,biolog juz jest i powinnen sie wyrabiac.Z roslinami to fakt sadzilem na wtyk niektore z nich bo ,pozno juz byloSmile zawsze mozna cos zmienic.Poczekam az dojrzeje z co2 jak najbardziej tak bede startowal.Czekam na statecznik i dodam przynajmniej nastepne 39w bo przy tym oswietleniu to co2 bedzie zbijac tylko ph i efekty beda nikle .W planach mam konkretnego Holendra odhodowac

No to okSmile A jeśli chodzi o deszczownie to uważaj na tą zatyczkę gumową bo mi czesto wylatywała, i zauważyłam, że przy deszczowni cyrkulacja wody jest ograniczonaSmile I pomysl o jakims trawniczkuSmile

Zbiornik zapowiada się ciekawie, fajny korzonek i masa gupików..Smile Myślałeś już nad obsadą..??

Mi także się podoba z tym że na razie za mało roślin w kępach ale jak podrosną i się rozrosną może być ciekawie. A bym zapomniał Korzeń jest suuuuperrrr.

375l - Roślinne
http://www.akwaswiat.net/-375l-greg3or-r...23370.html
Zapraszam !! Zlikwidowane na okres przeprowadzki ( 1 - 5 m-cy )

30l Aquael - Aktywne
http://www.akwaswiat.net/-30l-greg3or-t-34114.html

Dzieki za mile slowaWink

(19.06.2011, 13:54)KORNEL napisał(a):  Zbiornik zapowiada się ciekawie, fajny korzonek i masa gupików..Smile Myślałeś już nad obsadą..??

Gupiki wyladuja u sasiada,Smile obsada jak narazie bedzie 2xskalar parka

4 x ramirezka 2+2 lub harem

bojownik 1+3

Wydaje mi się, że korzeń lepiej wygląda z boku niż od frontu. Może się mylę, bo na żywo na pewno wszystko wygląda inaczej.
Roślinki troszkę pomieszałeś gatunkowo, jestem zwolennikiem sadzenia ich w dużych "kępach". Być może masz już jakąś wizję jak to będzie wyglądało, więc czekam na efekty.

Jak rośliny podrosną wtedy będzie można coś pomyśleć tu przesadzić tu wsadzic itp.Big Grin

Skocz do: