• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nawożenie - symfonia złota

(12.03.2011, 16:54)5pirit napisał(a):  podaję CO2 z bimbrowni przez około 6 godzin dziennie.

Jak przez 6 godzin a jak zrobić że przez 6 h ?? zaworek zakręcić i wsio ?? Nie wysadzi butelki plastikowej ??

Ja kiedyś odłączałem wężyk po prostu. Ale potem przy podłączaniu bimbrownia musi odrobić ciśnienie, więc rusza dopiero po jakichś 30 minutach.

Nie rozerwie butelki, zakręcam zaworek (mam takie samo coś co przy kroplówkach) i póki co nie mam problemów.

(13.03.2011, 11:18)5pirit napisał(a):  Nie rozerwie butelki, zakręcam zaworek (mam takie samo coś co przy kroplówkach) i póki co nie mam problemów.

Taki regulator co regulujesz na kroplówce takie kółko tak ?? góra i dół i wtedy na noc dać kółko na dół by obciąć dopływ ?? I nic nie wybuchnie ??

Może rozsadzić. To że u 5prita się udało, to nie znaczy że u ciebie nie rozsadzi butelki. Może on miał po prostu jakieś lekkie nieszczelności którymi nadwyżka gazu mogła uciec. Radzę uważać, bo zacier rozpryśnięty po całym pokoju nie będzie pachniał zbyt dobrze Big Grin

(13.03.2011, 17:26)Bulkas napisał(a):  Może rozsadzić. To że u 5prita się udało, to nie znaczy że u ciebie nie rozsadzi butelki. Może on miał po prostu jakieś lekkie nieszczelności którymi nadwyżka gazu mogła uciec. Radzę uważać, bo zacier rozpryśnięty po całym pokoju nie będzie pachniał zbyt dobrze Big Grin

Ciśnienie z zacieru nigdy nie rozwali butelki. Nie ma takiej możliwościSmile Butelka PET spokojnie wytrzymuje 10 atm. Prędzej łączenie na wężyku puściWink
Czyli dostanie się zacieru do pokoju nie groziSmile

Czytałem gdzieś o rozsadzaniu, nie pamiętam gdzie i jak to było zrobione. Ale fakt, zakrętka pewnie pójdzie pierwsza Big Grin

U mnie nie ma możliwości że gdzieś jest przeciek, całą instalację sprawdzałem w wannie pełnej wody (przed kąpielą) i nigdzie mi nie puściło choćby bąbelka. Do uszczelnienia użyłem kropelki i takiego kleju z pistoletu na ciepło, a dziurki wywierciłem nieco mniejsze niż wężyki dla jeszcze większego poprawienia szczelności. Butelki są mega twarde i póki co odpukać, nie strzeliły.

A jeszcze odpowiadając na pytanie, to tak używam takiego czegoś jak kółko góra dół z zestawu kroplówkowego Wink

Cytat:A jeszcze odpowiadając na pytanie, to tak używam takiego czegoś jak kółko góra dół z zestawu kroplówkowego Wink

To tak zrobię raz mi korek wystrzelił z kroplówki i na ścianę poleciało Tongue Dobrze że ściana zmywalna Big Grin

Hej,
znalazłem fajne artykuły o akwarium http://akwarystyka-rybeczki.blogspot.com
naprawdę warto zajrzeć

Skocz do: