26.02.2011, 12:18
ZZiom, jeszcze zależy, jakie ma wymiary to akwarium. zziom ty za pewne skalary byś dał ? 
1."Glonojad" to Zbrojnik Niebieski i się nie nadaje do twojego akwarium / akwarium tragedia, gorzej niż w sklepie
2.Są testy paskowe i kropelkowe, kul lepiej paskowe, jak nie wiesz jak się mierzy.
3.No to zdecydowanie trzeba nakupić roślin i wywalić tą plastikową
4.Oświetlenie mocne, wiec lada moment glony będą, jak roślin nie dokupisz
5.To dobrze
6.To przeczytaj jeszcze raz tą książkę powoli
Chyba, że wszystko pamiętasz.
7.Nie chodzi mi o to, jak wpuściłeś rybki, ale o to, żebyś poczytał o ich wymaganiach.
8.Chodzi o to, że u Ciebie po prostu mają złe warunki więc zdychają, u kogoś innego kto ma lepsze, jest szansa, że przeżyją.
Na razie to dokup roślinek i to dużo, dużo, potem zmień tło na czarne, albo najpierw tło(jak wolisz). To tło wygląda kiepsko. Jak Ci się wszystko rozrośnie możesz po miesiącu wpuścić krewetki one potrzebują dobrych parametrów wody i sporo roślinności. Ty masz złe parametry i zero roślinek.
O babaluti nawet nie myśl na razie. Za miesiąc wrzuć parę RC i sprawdź czy przeżyją

1."Glonojad" to Zbrojnik Niebieski i się nie nadaje do twojego akwarium / akwarium tragedia, gorzej niż w sklepie

2.Są testy paskowe i kropelkowe, kul lepiej paskowe, jak nie wiesz jak się mierzy.
3.No to zdecydowanie trzeba nakupić roślin i wywalić tą plastikową
4.Oświetlenie mocne, wiec lada moment glony będą, jak roślin nie dokupisz
5.To dobrze
6.To przeczytaj jeszcze raz tą książkę powoli
Chyba, że wszystko pamiętasz.7.Nie chodzi mi o to, jak wpuściłeś rybki, ale o to, żebyś poczytał o ich wymaganiach.
8.Chodzi o to, że u Ciebie po prostu mają złe warunki więc zdychają, u kogoś innego kto ma lepsze, jest szansa, że przeżyją.
Na razie to dokup roślinek i to dużo, dużo, potem zmień tło na czarne, albo najpierw tło(jak wolisz). To tło wygląda kiepsko. Jak Ci się wszystko rozrośnie możesz po miesiącu wpuścić krewetki one potrzebują dobrych parametrów wody i sporo roślinności. Ty masz złe parametry i zero roślinek.
O babaluti nawet nie myśl na razie. Za miesiąc wrzuć parę RC i sprawdź czy przeżyją
Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!

Ale już wywaliłem.