15.02.2011, 12:15
jest to moje pierwsze akwarium jednak od 20.10.09r. wiele się w nim zmieniało jednak w tej chwili jest w takim stanie:
ogólnie
z boku
link 3
jednak cały czas wprowadzam zmiany w akwarium później podam moje plany na przyszłość co chcę zmienić w moim akwarium a teraz przedstawię dane akwarium:
filtr:
wewnętrzny AQUA SZUT senior N 750 (750l/h)
grzałka:
AQUA El 150W
oświetlenie:
2x18w
podłoże:
żwir naturalny i tu chyba zrobiłem pierwszy błąd ponieważ dałem tylko jedno podłoże
nawożenie:
i tu zrobiłem już drugi błąd ponieważ przez chyba rok nic nie nawoziłem ale wczoraj już użyłem nawóz dla roślin wodnych i akwariowych Planta Gainer classic i mam nadzieje że to coś pomoże bo rośliny po dwóch miesiącach od kupienia zaczęły mi padać oprócz trawy.
testy:
i tu zrobiłem już chyba trzeci błąd bo nie zrobiłem testów
ale planuje zrobić w najbliższym czasie
rośliny:
nie znam nazw więc niestety wam nie podam ale u mnie często się zmieniają mam nadzieje że nawóz pomoże
ryby
2x glonojad
2x kirys (chyba to nie jest dobre połączenie glonojada z kirysem ?!)
12x neon
2x mieczyk (5x narybek mieczyka)
4x molinezja
5x gupik
chyba z wyborem obsady do akwarium trochę przesadziłem a po zatym mam problem ponieważ padają mi gupiki chyba najłatwiejsza ryba w akwarystyce
a teraz przedstawię co zamierzam zmienić w akwarium w przyszłości:
1. zmienić tło
2. kupić kurtynę napowietrzająca żeby był ładniejszy efekt
3. kupić testy
4. zmienić filtr wewnętrzny na zewnętrzny
zastanawiam się też nad restartem ale narazie sobie odpuszczę.
a wczoraj wyjąłem ten korzeń:
korzeń
i zwolniło mi się wiele miejsca, poza tym korzeń był za duży na 112l.Jak widać zrobiłem sporo błędów w moim akwa ale to jest moje pierwsze akwarium w najbliższym czasie będę dodawać nowe informacje i zdjęcia z mojego akwarium proszę o komentarze do mojego akwarium.
Nieregulaminowa nazwa tematu poprawiona
susel
ogólnie
z boku
link 3
jednak cały czas wprowadzam zmiany w akwarium później podam moje plany na przyszłość co chcę zmienić w moim akwarium a teraz przedstawię dane akwarium:
filtr:
wewnętrzny AQUA SZUT senior N 750 (750l/h)
grzałka:
AQUA El 150W
oświetlenie:
2x18w
podłoże:
żwir naturalny i tu chyba zrobiłem pierwszy błąd ponieważ dałem tylko jedno podłoże
nawożenie:
i tu zrobiłem już drugi błąd ponieważ przez chyba rok nic nie nawoziłem ale wczoraj już użyłem nawóz dla roślin wodnych i akwariowych Planta Gainer classic i mam nadzieje że to coś pomoże bo rośliny po dwóch miesiącach od kupienia zaczęły mi padać oprócz trawy.
testy:
i tu zrobiłem już chyba trzeci błąd bo nie zrobiłem testów
ale planuje zrobić w najbliższym czasierośliny:
nie znam nazw więc niestety wam nie podam ale u mnie często się zmieniają mam nadzieje że nawóz pomoże
ryby
2x glonojad
2x kirys (chyba to nie jest dobre połączenie glonojada z kirysem ?!)
12x neon
2x mieczyk (5x narybek mieczyka)
4x molinezja
5x gupik
chyba z wyborem obsady do akwarium trochę przesadziłem a po zatym mam problem ponieważ padają mi gupiki chyba najłatwiejsza ryba w akwarystyce
a teraz przedstawię co zamierzam zmienić w akwarium w przyszłości:
1. zmienić tło
2. kupić kurtynę napowietrzająca żeby był ładniejszy efekt
3. kupić testy
4. zmienić filtr wewnętrzny na zewnętrzny
zastanawiam się też nad restartem ale narazie sobie odpuszczę.
a wczoraj wyjąłem ten korzeń:
korzeń
i zwolniło mi się wiele miejsca, poza tym korzeń był za duży na 112l.Jak widać zrobiłem sporo błędów w moim akwa ale to jest moje pierwsze akwarium w najbliższym czasie będę dodawać nowe informacje i zdjęcia z mojego akwarium proszę o komentarze do mojego akwarium.
Nieregulaminowa nazwa tematu poprawiona
susel