15
Baniak piękny

A ta krewetka to chyba zwykła Redka.
29
Bardzo ładnie się to wszystko komponuje, nie myślałeś nad posadzeniem z przodu kilku sztuk jakiejś trawki, blyxy ?? tak 3-5 sztuk, brakuje mi troszkę pierwszoplanowych roślin jedynie.
21

Taka trawka rośnie. Chciałem zrobić taki trawniczek...
Tak właśnie wiem że mi coś brakuje na pierwszy plan ale 1.nie wiem co(możliwe że ta blyxy jest odpowiednia).2. czy nie będzie za gęsto?
22
Muszę przyznać, że bardzo mi się podoba, nie tak jak 375 grega ale też mi się podoba. Według mnie trawniczek bardzo dobrze by się komponował. Sam próbóję coś działąć, żeby sobie trawnik zrobić
Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!
21
Mała aktualizacja.
Przybyły:
5 krewetek Tiger
10 krewetek red cherry.
ROślinki ładnie rosną. Tylko coś trawniczek wolno rośnie;/ Ale wiem, trzeba czasu;d
21
cześć. słuchajcie mam problem. na zdjęciu jest kępa mchu który jak popatrzy się na zdjęcie całego akwa jest po lewej stronie. ale do rzeczy: nie wiem jak go przymocować:/ jak zakładałem zbiornik to nie mogłem nigdzie znaleźć takiej siatki do mchów. WIecie jak to teraz przyczepić? owszem mogę wyciągnąć caly korzeń jeden i drugi ale wtedy może się wszystko zepsuć. macie jakiś pomysł?
6
Tak bez rusznia całego korzenia to raczej ciężko będzie go przymocować do korzenia. Ale właściwie to czemu chcesz go przywiązać, lata po calym akwa? Ja swój szczelnie przymocowałem żyłką wędkarską, ale po kilku miesiącach krewetki i tak go wyciągnęły i póki co trzyma się tylko kokosa. Więc mi się wydaje, że nie ma sensu jeżeli on sobie tak juz rośnie. A całe akwarium bardzo ładnie zarosło

Gratulacje, wygląda imponująco.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.02.2011, 00:13 {2} przez
Dawidov150.)
21
Pomóżcie;/ nie mogę zrobić tak, aby mi ślimaki nie wygrzebały nowych liści trawki;/ wróciłem z ferii to wszystko pływało;/ macie jakiś sposób? bo od 3 msc męczę sie żeby wreszcie zagospodarować przód akwa ale nie mogę;/
6
Jest jeszcze mniej inwazyjny sposób na przyciśniecie go kamyczkami...
Bardzo ładne akwarium.
21
co żwirkiem? czy takimi małymi dekoracyjnymi? I jeszcze jedno. Jak coś takiego odmulać?? np gałęzatkę jakbym chciał rozłożyć i zrobić z niej pierwszy plan, to przeciez ona zbiera duużoo syfu i jak to czyścić?