• 2 Głosów - 3 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

KOKOS - jak przygotować i wszystko o kokosach.

JA kokosa zawijam w szmatkę i uderzam młotkiem. Potem wyskrobujesz środek i można tak jak napisał frol wygotować w wodzie z solą - ale 2-3 godziny to przesada. Ja zostawiam aż woda zacznie wrzeć. Potem jeszcze pomoczę kilka minut w roztworze nadmanganianu potasu i gotowe.

Masz pytania - 600-717-223

gg: 6643531

http://aquaparadise.fora.pl/ - Zapraszamy :)
www.jokeru.cba.pl

Piszę poprawnie po polsku

ja swojego nie gotowałem w żadnej w wodzie z solą tylko moczyłem w gorącej wodzie aż przestał kokosem śmierdzieć i rybki żyją już ponad pół roku ;-) no i troche wisz szorowałem z tych włochów

Toungue 

siemka no ja też tak zrobiłem i jest ok

Akwarium 126l - towarzyskie

aquadesign, to co jest piękne.

Wypażyc pożądnie kilka razu umyc dobrze i można je już wkładac

Kaliber 44, Paktofonika [*]Magik[*]

300l - Ameryka Południowa Pawiookie
http://www.akwaswiat.net/-300l-ameryka-p...5924-3.htm

www.Pawiookie.pl

ja też nie gotowałem, a jedynie sparzyłem wrzątkiem, ryby żyły, zbrojniki były zadowolone Smile

160 L (100x40x40)
rasbora heteromorpha -13szt
crossocheilus siamensis - 3 szt
botia lohachata - 4 szt

Witam mam pytanie jak długo gotować kokosy w soli, a potem bez soli? Bo są już na piecu i nie wiem jak długo. Bardzo proszę o odpowiedź

Pozdrawiam

Ja kokosy tylko dokładnie wyszczotkowałem, pozbyłem sie zbędnego owłosienia Tongue i wyparzyłem, nic się z nimi niedobrego nie działo. Ale już ich nie mam bo tylko psuły wystrój w akwarium nie naturalnie wyglądały.

A czy te włoski muszą być zdjęte?
kurcze gotuja sie juz prawie pol godziny a woda jest w garnku okropnie brudna...poradźcie coś proszę

Mogłaś najpierw sciągnąć te włoski i "wypatroszyć go". A nie wygotować bez "wypatroszenia" i przecięcia.

Nie lubię kul, do kuli włóż sobie suszone
płatki róż albo cukierki! Staż 8 lat :)
Służę pomocą!:P
Piszę poprawnie po polsku.

Linki z niepotrzebnymi tematami lub powtarzającymi się, wysyłajcie na PW do moderatorów!! Ułatwicie moderatorom pracę a przy tym pomożecie utrzymać porządek na forum!

"Wypatroszony: już jest tylko włosków nie ściągałam

Skocz do: