08.01.2011, 18:32
Witam, nadarzyła się okazja zakupienia większego akwarium. Postanowiłam kupić 200l ze względu na filterek, który w większym mógł by mieć problemy. Zestawik przyszedł wczoraj no i wieczorkiem jak dziecko poszło z objęć mamy w objęcia Morfeusza zabrałam się do "mokrej" roboty
Woda zlana w 50% do butli więc rybki poszły od razu do nowego akwa
Akwarium: 200l 100x40x50 szkło 8mm.
Oświetlenie : na razie 2x30w T8 świetlówki kijowe jak w zestawach ale zakupiłam 3x30w narva aqua flora, aqua star i aqua light. jak tylko przybędą to zakładam
I moje pytanie jak je najlepiej rozmieścić???
Filtracja: Tetra ex700
Ogrzewanie: 200w z termostatem
Podłoże: Filtus floran start 6kg, filtus floran 3kg i żwirek filtus o granulacji 0,1-0,3. Wyszło około 6-7cm z tyłu i 3cm z przodu.
Obsada:
FAUNA
2xskalar parka
4xotosek
5xkirysek pstry i jeden spiżowy
bojownik 1+3 (niestety jedna samiczka zaginęła w akcji, obawiam się, że mogła polecieć do kanału....)
4 x ramirezka 2+2
1xzbrojnik niebieski jakieś 3cm
kilka Helenek
FLORA
cabomba
żabienica
lotos
blaxa j.
strzałka
i kilka innych
Jak dojda świetlówki podłącze bimberek. Póki co wlałam 20ml EASY LIFE ProFito i 20ml Easy Carbo. Nie jestem do końca przekonana jeśli chodzi o obsadzenie, ale nie ukrywam, że sadzenie odbywało się w okolicach godziny 1 w nocy kiedy dziecko już miało małe przerwy we śnie.....

W worku wiszą roślinki dla naszej forumowej koleżanki JOWII, i szybki do odczyszczenia ale jeszcze dziś pogrzebie wiec na razie się nie przemęczam
Nieregulaminowa nazwa tematu poprawiona
susel

Woda zlana w 50% do butli więc rybki poszły od razu do nowego akwa

Akwarium: 200l 100x40x50 szkło 8mm.
Oświetlenie : na razie 2x30w T8 świetlówki kijowe jak w zestawach ale zakupiłam 3x30w narva aqua flora, aqua star i aqua light. jak tylko przybędą to zakładam
I moje pytanie jak je najlepiej rozmieścić???Filtracja: Tetra ex700
Ogrzewanie: 200w z termostatem
Podłoże: Filtus floran start 6kg, filtus floran 3kg i żwirek filtus o granulacji 0,1-0,3. Wyszło około 6-7cm z tyłu i 3cm z przodu.
Obsada:
FAUNA
2xskalar parka
4xotosek
5xkirysek pstry i jeden spiżowy
bojownik 1+3 (niestety jedna samiczka zaginęła w akcji, obawiam się, że mogła polecieć do kanału....)
4 x ramirezka 2+2
1xzbrojnik niebieski jakieś 3cm

kilka Helenek
FLORA
cabomba
żabienica
lotos
blaxa j.
strzałka
i kilka innych
Jak dojda świetlówki podłącze bimberek. Póki co wlałam 20ml EASY LIFE ProFito i 20ml Easy Carbo. Nie jestem do końca przekonana jeśli chodzi o obsadzenie, ale nie ukrywam, że sadzenie odbywało się w okolicach godziny 1 w nocy kiedy dziecko już miało małe przerwy we śnie.....
W worku wiszą roślinki dla naszej forumowej koleżanki JOWII, i szybki do odczyszczenia ale jeszcze dziś pogrzebie wiec na razie się nie przemęczam

Nieregulaminowa nazwa tematu poprawiona
susel