• 17 Głosów - 3.82 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

>>>>> Rozmnażanie GUPIKÓW <<<<<

(01.01.2011, 14:10)wadamek napisał(a):  Witam!
Mam problem. Jestem początkującym akwarystą, mam akwa od trzech dni ( w sensię że rybki) i nie wiem skąd pojawiły się młode gupiki.
W moim akwa są:
-neony (9 samców 3 samice)
-danio (2 samice 1 samiec)
-gupiki (3 samce 1 samica)
I: gupiki zachowują się dziwnie to one mają małe (A teraz samica znów jest w ciąży tak sądze bo ma czarno plamkę przy odbycie .)I samce2 za nią pływają i podpływają do pyszczka co z tym zrobić?
Masz samicę gupika więc skąd to pytanie, gdybyś miał same samce, no to by było dziwne. Natomaist zastanawia mnie w jaki sposób ustaliłeś z taką dokładnością płeć ryb w przypadku neonów i danio ... Smile. Dodam jeszcze tylko, że danio to też, jak neony ryba stadna i powinno ich być więcej.

200 l agassiza, otoski i rodostomusy
http://s2.ifotos.pl/img/Akwa-2Mjp_hhaahrr.jpg

Zostawiając obsadę to gupiki Ci się będą mnożyć i to nieuniknione, więc nic z tym nie rób.

Pozdrawiam.
[100l] - "Gupikarium"

Ma tak napewno po porodzie, z wysiłku. Jeżeli był to jej pierwszy poród to to raczej normalneWink

(05.01.2011, 17:28)akwabrw napisał(a):  Ma tak napewno po porodzie, z wysiłku. Jeżeli był to jej pierwszy poród to to raczej normalneWink

To jej 2 poród byłBig Grin ale dziekuje za pomoc kolego...pozdrawiamWink

(05.01.2011, 17:28)akwabrw napisał(a):  Ma tak napewno po porodzie, z wysiłku. Jeżeli był to jej pierwszy poród to to raczej normalneWink

Że co?? Skąd taki głupi pomysł??

Kolego spróbuj zrobić fotkę rybie jeżeli tak wcześniej nie miała.

(05.01.2011, 11:52)top2107 napisał(a):  Natomaist zastanawia mnie w jaki sposób ustaliłeś z taką dokładnością płeć ryb w przypadku neonów i danio ... Smile.

U dorosłych ryb nie ma z tym żadnego problemu.

Jak Szybko rozmnażają się gupiki?

(10.01.2011, 15:47)icytower21.fora.pl napisał(a):  Jak Szybko rozmnażają się gupiki?

Jeśli chodzi ci co ile się kocą to co co około 3-6 tygodni. A jeśli ile trwa ich "poród" to zależy bo może rodzić szybko w ciągu kilkunastu minut a może z przerwami.

[11l-Zbiera kurz na półce]
[25l-Czeka na nową aranżacje]
[112-ogólne]

Aha,dzięki lipa Smile

Ile trwa ciąża gupika?

Odpowiedź na to pytanie padła w tym wątku, więc nie zaśmiecaj tematu tylko weź się za szukanie i czytanie
- Olek

Skocz do: