15
witam,
bardzo mnie zaciekawiło jak jest zrobione to akwa, jak dla mnie to to jest wbrew prawom fizyki :p co o tym myślicie ?
http://pl.youtube.com/watch?v=mblTke2U4t...re=related
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.02.2008, 10:43 {2} przez
WERWOLF.)
5
Gdyby nie to napowietrzanie to bym wiedział jak ... ale niewiem ...
15
Przecież to proste... Akwarium od boku jest w kształcie litery "L". ryby mogą sobie wpływac i wypływać, a korzenie i kamienie leżą na półeczce. Starałem się w paincie pokazać o co chodzi
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.02.2008, 18:01 {2} przez
Jokeru.)
5
Proste ? To mi to wytłumacz przecież to jest jakiś fotomontarz albo te dwa akwaria są oddzielone. Jak nie wierzysz że to nie wykonalne, to nalej do miednicy wody wsadź rurkę taką z 15 cm i nalewaj do rurki wody (w rurce będzie tyle samo wody co w miednicy i nie może być inaczej, chyba że zatkamy rurkę od góry) .
22
Niewiem, w każdym razie widziałem ten filmik. Wiem tylko że te akwa na górze jest do góry nogami, a w nim jest powietrze i się utrzymuje tak, a ryby mogą pływać gdzie chcą
Nie lubię kul, do kuli włóż sobie suszone
płatki róż albo cukierki! Staż 8 lat :)
Służę pomocą!:P
Piszę poprawnie po polsku.
Linki z niepotrzebnymi tematami lub powtarzającymi się, wysyłajcie na PW do moderatorów!! Ułatwicie moderatorom pracę a przy tym pomożecie utrzymać porządek na forum!
4
Jokeru napisał(a):Przecież to proste... Akwarium od boku jest w kształcie litery "L". ryby mogą sobie wpływac i wypływać, a korzenie i kamienie leżą na półeczce. Starałem się w paincie pokazać o co chodzi 
Jokeru jesteś bardzo blisko, prawdy hehe, ale powiedz mi jak to jest ze woda z górnego akwarium nie przelewa się do dolnego, pod siłą ciśnienia. Miałem to od razu wytłumaczyć, ale poczekam koledzy zapowiada się świetna zabawa, powiem tak sprawa jest jeszcze nierozwiązana.

)
umbramen ma dużo racji i też jest bardzo, bardzo bliski prawdy

)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.02.2008, 19:19 {2} przez
bumboo.)
15
może jest tam jakaś pompa zamontowana która pompuje wodę z dołu do góry tak aby się nie przelała, ^^ naprawde nie wiem, bumboo jak wiesz to podziel sie wiedzą
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.02.2008, 19:21 {2} przez
WERWOLF.)
5
Trochę wykorzystałem "grafikę" Jokeru i postarałem się wyjaśnić dlaczego jest w błędzie jak napisałem w poprzednim poście
umbramen napisał(a):Gdyby nie to napowietrzanie
napowietrzanie wszystko komplikuje.
Ps. Wilkołak ma racje, bumbo "podziel się wiedzą" bo mnie ciekawość zżera...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.02.2008, 19:53 {2} przez
umbramen.)
4
umbramen napisał(a):Trochę wykorzystałem "grafikę" Jokeru i postarałem się wyjaśnić dlaczego jest w błędzie jak napisałem w poprzednim poście umbramen napisał(a):Gdyby nie to napowietrzanie
napowietrzanie wszystko komplikuje.
Ps. Wilkołak ma racje, bumbo "podziel się wiedzą" bo mnie ciekawość zżera... 
Dokładnie masz racje, napowietrzenie wszystko komplikuje hehe,pomyśl jeszcze troszkę

))
1 podpowiedz naczynie górne jest zamknięte!
2 podpowiedz jest podciśnienie ,ale jest też powietrze
Odpowiedz -Powietrze jest od góry odsysane małym otworem tak, aby podciśnienie było utrzymane.Powietrze też jest w obiegu zamkniętym

)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.02.2008, 20:21 {2} przez
bumboo.)
22
No wiecie! Nie chciałem się chwalić swoją wiedzą więc czekałem aż pokombinujecie(żart

) Ale modre to, a jednocześnie proste!
Nie lubię kul, do kuli włóż sobie suszone
płatki róż albo cukierki! Staż 8 lat :)
Służę pomocą!:P
Piszę poprawnie po polsku.
Linki z niepotrzebnymi tematami lub powtarzającymi się, wysyłajcie na PW do moderatorów!! Ułatwicie moderatorom pracę a przy tym pomożecie utrzymać porządek na forum!