12.12.2010, 15:55
A który Ci się podoba
tylko sprawdź wymagania.
tylko sprawdź wymagania.
https://www.facebook.com/pages/From-all-...6571785133
Zapraszam na stronkę na FB i zostawienie lajka!:)
pozdrawiam
tylko sprawdź wymagania.
(12.12.2010, 00:16)Pysia napisał(a): Po prostu wex kuchenną nową gąbkę i załórz na wlot filtra. Proste jak drut. Do środka nie wkładaj bo Ci wciagnie gabeczke do filtra i go zatka.
(12.12.2010, 12:37)Krewetka. napisał(a): Dzięki PysiaEleocharis parvula jest drobniutki i będzie bardzo fajnie wyglądał. I spokojnie da radę jak wsadzisz mu kulki w podłoże z nawozamiPrzekonałaś mnie.
Których z tych trawników mogę włożyć do akwarium ?
-hemianthus micranthemoiides
-eleochairs parvula
-hemianthus callitrihoides
-ehinodorus tenellus
(12.12.2010, 16:00)Malker napisał(a):Ja wyłącznie piszę rzeczy które sama przetestowałam. Mam Eheima Liberty 130 i najpierw wsadziłam gabeczke do koszyczka. To dość mocny filtr jak na 54l w których go mam ( zawsze wkładam filtry z bardzo duzym zapasem mocy bo tak bezpieczniej) . Na szczęście nie było tam jeszcze krewetek, bo gąbeczka została wciągnięta i zatkała filtr. Mimo że była spora i utykałam ją z dużym oporem. Dlatego zastosowałam rozwiązanie które znają hodowcy drogich krewetek. Nałożyłam gąbkę na koszyczek i mam święty spokój jak śpię i jak idę do pracy. Oprócz tego taka gąbeczka jest siedliskiem mikroplanktonu i malutkie krewecie uwielbiaja na niej żerować(12.12.2010, 00:16)Pysia napisał(a): Po prostu wex kuchenną nową gąbkę i załórz na wlot filtra. Proste jak drut. Do środka nie wkładaj bo Ci wciagnie gabeczke do filtra i go zatka.
Piszesz z autopsji czy Ci się tak wydaje? Mam ponad pół roku gąbkę w środku, w tym koszyczku i nigdy mi filtr jej nie wciągnął. Trzeba tylko trochę większą uciąc i wcisnąc w koszyczek.
(12.12.2010, 21:31)ISLAND napisał(a): -Czy narybek coś zrobi krewetkom?
-Czy narybek będzie zjadać młode krewetek?
-Mógłbym akwarium oświetlać lampką biurkową jak tak to ile vatów?
-Czym mógłnym zasłonić grzałkę i filtr jaką rośliną?
-Czy mech nie będzie gnić przy lampce biurkowej
. Zależy co jeszcze będzie źródłem światła, jeżeli zwykła żarówka, to z 60W powinno wystarczyć na 20l. Jeżeli świetlówka kompaktowa odpowiednikiem żarówki żarnikowej 60-70W jest świetlówka chyba 14W. Świetlówka wiadomo lepsza, bo tańsza w eksploatacji i IMHO bielsze światło ładniej oświetla zbiornik. Żarówka za to oddaje więcej ciepła, więc by mogła też pełnić funkcje ogrzewania w krewetkarium.
Chyba ze chcesz krewetki Crystalki to jednak polecam odpowiednie podłoże dla nich. Ponoć jest polskie już dla krewetek dość dobre. Roślinki będą rosły, krewetkom będzie dobrze i będą się pięknie na ciemnym podłożu wybarwiały.