W baniaku ogólnym jest praktycznie niemożliwe dochowanie młodych, poza tym jeśli para jest młoda to ikra będzie zjedzona. Mimo to i tak jestem zszokowany, że tak szybko zaczęły się trzeć. Prawdopodobnie upolowałeś dobraną parę, bo nie sądzę by w ciągu kilku dni od wpuszczenia, dobrała się para i jeszcze składała ikrę.
Z glonami jest jak z kobietami - cięzko im dogodzić by się w końcu odczepiły ;)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.08.2012, 10:25 {2} przez deadhorse.)
Może i niemożliwe jest dochowanie młodych ale dzisiaj ikra nadal jest i nadal jej pilnują i odganiają inne ryby.
Para nie była dobrana bo hodowca trzyma ryby tematycznie a jak widziałeś na zdjęciach para nie jest jednego rodzaju tylko mieszana. Ciekawe co by z tego było (jakie kolorki) bo też wątpię by coś było ale najlepsze, że kolejną parkę chyba widzę i szykują się na drugi korzeń Chyba ?
I miałem rację teraz przed chwilą kolejna ikra.
Zaraz zdjęcia
Kolejna para mieszana tylko dziwnie się dobrały bo z tego jak wygląda pigeony to samiec i samica i skribelty to też samiec i samica a dobrały się na wspak.
Na ostatnim zdjęciu widać jedną parę z lewej strony akwarium i wczorajsza złożycielka ikry z prawej pilnująca i doglądająca
To wszysto jest dziwne, wręcz nieprawdopodobne i jednocześnie piękne...
ale mam nadzieję, że ta ikra to nie jest akt rozpaczy i desperacji przedłużenia gatunku, bo jak krzyżują się na pałe kilka dni po wpuszczeniu to albo mają nieziemską chcicę, albo spartańskie warunki :>
Z glonami jest jak z kobietami - cięzko im dogodzić by się w końcu odczepiły ;)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.08.2012, 10:21 {2} przez deadhorse.)