• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Oświetlenie 150l

Witam.
Chciałbym się poradzić co do oświetlenia w akwa 150l.
Akwa ma nietypowe wymiary 100x30x50. Więc wysokość słupa wody jak na tą pojemność jest dość spora.
Zastanawiam się na 2 świetlówkami po 30W. Niby 0,4W/l , ale odjąć podłożę, jakieś korzenie i odstęp od krawędzi akwa wychodzi jakieś 125l czyli prawie 0,5W/l.
Świetlówki o jakich myślałem to
Philips 865 - 6500K
PHILIPS Aquarelle - 10000K
Czy będzie to dobre zestawienie?
Czy polecicie coś innego, lepszego?
Pozdrawiam

2x39W t5 - może być Aquarelle z 865, może być 2x 865

Czy jest możliwe oświetlenie akwa diodami LED? Tak żeby fauna i flora się dobrze miała?

Witam, mam nowe akwarium o niestandardowych wymiarach 80x60x35, zastanawaim się jakie świetlówki zakupić żeby ładnie mi się roślinki trzymały?

Cytat:Czy jest możliwe oświetlenie akwa diodami LED? Tak żeby fauna i flora się dobrze miała?
Oczywiści, że jest to możliwe tutaj masz LINK do diodowych zamienników konwencjonalnych świetlówek liniowych (18W, 36W, 58W) oraz ceny i adres firmyTongue

Mam takie pytanko odnośnie oświetlenia. Mam pokrywę 80x35 a w środku dwie świetlówki po 18w. Jakie najmocniejsze świetlówki mogę zamontować w takiej pokrywie? [/align]

Musisz zmienić całe stateczniki bo w to ci nic nie pujdzie tylko 18 w Wink

osz chol...ciaSad Mam też plan dowalić jeszcze jedna świetlówkę do tej pokrywy to może zostawie 2 x 18 a ten 3 dam wyższy?

Kolejne pewnie głupie pytanie ale jak zamontuję odbłysniki to jak mi sie zwiekszy natężenie światła? jęśli teraz mam 2x18 to mam około 0,2 w na litr. Ile będę miała przy odbłysnikach???

(10.11.2010, 20:21)aleksandra84 napisał(a):  osz chol...ciaSad Mam też plan dowalić jeszcze jedna świetlówkę do tej pokrywy to może zostawie 2 x 18 a ten 3 dam wyższy?

Kup statecznik elektroniczny T8 4x18w z możliwością podłączenia trzech świetlówek (są na allegro), trochę kabla, oprawki i świetlówkę. Wyjdzie 54w. Jak za mało, dodasz czwartą świetlówkę.

Skocz do: