2
Gdańsk
ul.Kartuska Auchan Zoolandia
Wiele gatunków ryb w dobrym stanie niestety mały wybór roślin i świetlówek (tylko GLO) sklep ogólnie znośny
22
Polecam każdemu sklep w Radomiu na ul. Miłej , sklep jest bardzo duży największy w mieście . Można sobie pogadać z nimi na każdy temat heheh
2
Witam
Może ktoś mógłby polecić jakieś sklepy w pobliżu Siedlec (woj. mazowieckie). U nas straszna kicha w tej kwestii. Byłem ostatnio w Mińsku Maz. i tam jeden sklep większy i o niebo lepszy niż nasze 4 razem wzięte, a ten Mińsk mniejszy od mojego miasta o połowę.
Zauważcie, że piszę tutaj tylko dlatego, że zależy mi na poleceniu sklepów tzn, takich które cieszą się Wasza dobrą opinią. Znaleść listę w google to nie problem ale szkoda jechać 100km żeby trafić do jakiejś nory.
Ostatnio byłem u nas w dwóch sklepach i powiem szczerze, że sanepid i nie tylko powinni zamknąć to coś z mety.
ps. chodzi mi tutaj o sklepy z bogatą ofertą flory i fauny, a nie o zakup sprzętu, ten raczej nabędę na allegro.
Pozdrawiam
16
Cześć , czy ktoś mógłby podać adresy sklepów akwarystycznych w okolicy Katowic , Sosnowca lub Dąbrowy Górniczej . Z góry bardzo dziękuje

Chodzi mi głownie o zdrowe i nie zbyt drogie rybki i roślinki
72l - Ogólne.
30l - Krewetkarium.
Nauczyciele są jak skarb....trzeba ich zakopac głęboko pod ziemią
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.08.2010, 10:26 {2} przez
KK_Hard.)
19
(10.08.2010, 09:16)etrusc napisał(a): Witam
Może ktoś mógłby polecić jakieś sklepy w pobliżu Siedlec (woj. mazowieckie). U nas straszna kicha w tej kwestii. Byłem ostatnio w Mińsku Maz. i tam jeden sklep większy i o niebo lepszy niż nasze 4 razem wzięte, a ten Mińsk mniejszy od mojego miasta o połowę.
Zauważcie, że piszę tutaj tylko dlatego, że zależy mi na poleceniu sklepów tzn, takich które cieszą się Wasza dobrą opinią. Znaleść listę w google to nie problem ale szkoda jechać 100km żeby trafić do jakiejś nory.
Ostatnio byłem u nas w dwóch sklepach i powiem szczerze, że sanepid i nie tylko powinni zamknąć to coś z mety.
ps. chodzi mi tutaj o sklepy z bogatą ofertą flory i fauny, a nie o zakup sprzętu, ten raczej nabędę na allegro.
Pozdrawiam
Osobiście polecił bym sklep na Czerwonego Krzyża, jest tam sporo roślin, ryb też trochę moją(sam im sprzedaje nie raz gupiki, molinezje itp.) a drugi sklep na sienkiewicza ale jak będziesz kupował to uważaj bo mają nie raz chore ryby ale jak potrzebny ci jakiś gatunek ciężko dostępny to masz szansę że tam właśnie go dostaniesz, z roślinami trochę gorzej, a trzeci sklep to na 3 maja osobiście dawno tam nie byłem ale pamiętam że też wybór jest. Myśle że pomogłem
5
Polecam
http://www.sklepmalawi.eu
Cytat:Sklep - Żory
ul Boryńska 50E
tel. 501 420 845
GODZINY OTWARCIA:
poniedziałek - środa, piątek 11-18
czwartek 14-18
sobota 10-14
Nie wiem jak w innych, ale w tym sklepie w Żorach, sprzedawca dobrze doradza, w przeciwieństwie do innych sklepów zoologicznych, gdzie sprzedawcy tylko żerują na niewiedzy klientów. Sklep dobrze zaopatrzony a w razie braku towaru możliwość zamówienia (realizacja niemal ekspresowa). Rybki w dobrych warunkach, zadbane, zdrowe.
POLECAM.
37
(06.08.2010, 21:57)Deep napisał(a): Polecam każdemu sklep w Radomiu na ul. Miłej , sklep jest bardzo duży największy w mieście . Można sobie pogadać z nimi na każdy temat heheh
Daj spokój.
Jak można C. afrę wydać do akwarium 112l z biotopem czarne wody.
Powiem krótko.
Obsługa jest na bardzo niskim poziomie.
Idź tam tylko wtedy, gdy wiesz co chcesz.
Ja polecam mały sklepik na Żwirki i Wigury róg Struga.
Przemiły starszy Pan lub Pani nie wepchną Ci każdej ryby jaka Ci się spodoba.
To jest właśnie zaleta małych sklepików.
Walczą o klientów z takimi molochami jak na czystej i muszę powiedzieć, że bardzo dobrze im to wychodzi.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31.08.2010, 10:18 {2} przez
Olek.)
9
Białystok
Na +
Sklep Kakadu w galerii Alfa
Co do obsługi to nie każdy tam się zna a akwarystyce, ale są tam ludzie przydzieleni do działów. Jeden zna się na akwarystyce inny na terrarystyce. itd.
Jeżeli chodzi o ryby ta mają tam dobrze. Jedynie gupiki są tam zawsze przepakowane w akwarium. Każde akwarium jest tam jakoś zaaranżowane z żywymi roślinami. Rośliny na sprzedaż są w oddzielnym akwarium. Wiedza akwarysty jes naprawdę duża nie raz już mi pomógł. Jak do tej pory żadna rybka z tego sklepu mi nie zdechła. Minusem tego sklepu jest to, że mają mały wybór sprzętu. Pokarmy i testy są chyba najdroższe w Białymstoku.
NA +
Sklep AQAZOO w galerii Carrefour na Zielonych Wzgórzach
Podobnie jak sklep powyżej z tym że nie każde akwarium jest z roślinami i jest dużo tańszy.
Oczywiście polecam obydwa sklepy. Moim zdaniem najlepsze w Białymstoku.
10
Inowrocław
Bardzo polecam sklep na wojska polskiego co pawda malutki bo jest tam z akwariów
ro ślinki chodowane na żwirku Complete substrates oraz CO2 i różne prewaraty akwaria to 45-65 l
rybki w dobry stanie schodzą bardzo szybko poza tym 3 akwaria są morskie
można kupić tam prawie każdy pokarm oraz mają bardzo dużo rolinek łodygowych hodują je w dwóch akwariach po 250l jest tam obecnie 4 pracowników każdy jest w czymś specjalistą
jeden ma z 15 akwa z krewetkami
drugi malawi 600l
trzeci rozmnaża glonki w 3 akwa po 200l
a czwarty wie dosłownie wszystko o roślinkach
sklep jest zadbany ponieważ to są emeryci o wspólnym hobby
sklep zarabia bardzo dużo pieniędzy a procent zysków dają na dom dziecka przez co są bardzo popularni
zawsze dadzą dobrą rade oraz ciekawe promocje ja mam karte SK [stały klijent] jest to zniżka 10 procent na każdy produkt oraz co dwa tygodnie robią konkurs z dziedzin malawi,krewetki,roślinki,rozmnażanie roślin każdy zwycięsca z danej dziedziny dostaje kupon na kupno prodóktów tetra w dowolnym sklepie o wartości 100zł
WIEM TYLE O TYM SKLEPIE POWIEWAŻ PRACOWAŁEM TAM PRZEZ 1 MIESIĄC
12
Piewo
http://www.sklepmalawi.eu koles, ktory akurat przyjmowal moje zamowienie na testy ktore byly potrzebne jak najszybciej wcale sie nie spieszyl, rozmowa na gg trwala 4 dni, na e-mailu drugie 2, w koncu on powiedzial ze nie ma czasu bo jest na urlopie, polecam ze sklepow internetowych, Allegro, roslinyakwariowe.pl, glonojad (na mega +++)