• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

FILTR AQUAEL TURBO 350 - zmiana wkładu

Witam,

W swoim małym zbiorniku 30 litrów mam FILTR AQUAEL TURBO 350 jest tam wkład filtracyjny Aquael ZeoCarb MIX jest to mieszanka zeolitu i węgla aktywnego, muszę go już wymienić i teraz moje pytanie czy wymieniać na taki sam czy może polecacie jakąś lepszą mieszankę??
Obsada:

7 x neonów
3 x Furcatusy
1 x Bojownik wspaniały
2 x Otosy

Załączone pliki Miniatury

Wyjmij węgiel i daj same kamienie. Wkładu się nie wymienia tylko czyści raz na jakiś czas.

fixxxer napisał(a):Wyjmij węgiel i daj same kamienie. Wkładu się nie wymienia tylko czyści raz na jakiś czas.

czemu wyjąć węgiel??

czy mam wrzucić same kamienie nowe, czy ze starego wkładu wyciągnąć węgiel i zostawić stare kamienie??

Ja bym część zostawił i wypłukał w wodzie z akwarium a część wymienił, zarówno węgla jak i zeolitu.

Dolnośląskie Forum Akwarystyczne:
www.dfa.net.pl

805L

Poczytaj sobie -> http://www.akwaswiat.net/wegiel-aktywowa...-2852.html

Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

fixxxer napisał(a):Wyjmij węgiel i daj same kamienie. Wkładu się nie wymienia tylko czyści raz na jakiś czas.
Węgiel i zeolit to wkłady przeznaczone głównie do filtracji chemicznej a takowe się wymienia jeśli mają spełniać w/w funkcję.
rozq napisał(a):czy wymieniać na taki sam czy może polecacie jakąś lepszą mieszankę??
To zależy jaki efekt chcesz uzyskać. Jeśli zależy ci na filtracji chemicznej to zastosuj taki sam wkład a jeśli na biologicznej to włóż np. ceramikę lub zwykły keramzyt.

Potęga słów wielokrotnie powtarzanych jest wielka. Nie zwalnia nas to jednak z myślenia i dociekania prawdy drogą pogłębiania wiedzy i własnych doświadczeń.

victus napisał(a):Ja bym część zostawił i wypłukał w wodzie z akwarium a część wymienił, zarówno węgla jak i zeolitu.

Tak tak wiem że nie wolno wymieniać całości no ale z tego co widzę ile opinii tyle poglądów.

Dzięki wielkie za pomoc było dobrze do tej pory więc zostawię tak jak jest czyli węgiel z zeolitem.

Expanding on a legacy of industry-driving and grant winning security programming, Norton by Symantec (NASDAQ: SYMC) today changed the fate of computerized wellbeing with the declaration of Norton Core. Norton Core is an interestingly structured, superior Wi-Fi switch that is accessible for pre-arranges today and will change the manner in which individuals secure their associated homes Norton presents carefully structured Norton Core: An advanced wellbeing answer for associated homes .

Howdy! Is it genuine that you are getting the slip-up (8504, 421) and unfit to part it without any other individual? Okay prefer to find its answers and moreover channels to interface geeks? If surely, by then you can get oneself consequently with the help of educated geeks. Along these lines, you can Fix Norton Error 8504, 421 in the most restricted time How to Fix Norton Error Code 8504, 421? .

Sadly, making one page scene in a Word report isn't an instinctive assignment by any means! Also, in the event that you're not acquainted with area breaks by any means, you would never have the capacity to make sense of it Step by step instructions to Make a Single Page Landscape in Word Document .

Skocz do: