I mam takie pytanie czy ktoś zna jakiś sposób aby zmniejszyć Wydajność filtra?? Ponieważ Robi mi pralkę w tym zbiorniku, a mam tam malutkie rybki i rzuca nimi;/
Dodam że wszystkie regulacje mam ustawione na minimum.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.05.2010, 19:39 {2} przez Kesi.)
I mam takie pytanie czy ktoś zna jakiś sposób aby zmniejszyć Wydajność filtra?? Ponieważ Robi mi pralkę w tym zbiorniku, a mam tam malutkie rybki i rzuca nimi;/
Dodam że wszystkie regulacje mam ustawione na minimum.
witam
1--- kup większy zbiornik, ja mam kotniki po 100l, a ty hodujesz ryby w szklance wody.
2----co chcesz zrobić z filtrem , którego jak pisze w opisie jest do aQa od 40l
3--- zastosuj taki prymitywny filtr
do gąbki wkładasz rurkę PCV długości ok 5-10 cm z 1 otworem 5-6mm
takim .aby wężyk wchodził ciasno .Wężyk wkładasz od zewnątrz przez otwór do środka rurki i całość wkładasz do gąbki.
podpinasz napowietrzacz. Powietrze zasysa wodę , która się filtruje.
pozdro
1. W planach bylo tylko jedno akwarium w domu ktore mam u siebie w pokoju 140l, nastepnie doszlo 112l, A teraz ten malutki baniaczek 10l ,wiec niestety na kotnik niebede przeznaczal 100 litrow bo to juz by byla przesada lekka.
2. Kupiłem ten filtr aby polepszyc zycie tym rybką, myslałem ze nawet jak bedzie zamocny to skręce go jakoś, lecz nic z tego, ale poki co dałem go aby leciał na szybę poczną i trochę lepiej jest.
3. Bardzo fajny pomysł o którym niemiałem zielonego pojęcia. Gratuluje
Ten filtr nie ma regulacji i jest dużo za mocny do 10l.
Mała kaskada by Ci się przydała -> Mignon 150 niewiele droższy od tego co masz, trzeba było wcześniej pomyśleć. Przy narybku na kaskadę zakłada się prefiltr z gąbki.
Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !
Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.05.2010, 19:46 {2} przez Kesi.)
Dodaj do gąbki watę filtracyjną (lub dodatkową gąbkę) - powinna zmniejszyć wydajność filtra (im więcej jej dodasz, tym filtr bardziej zmniejszy przepływ).