19
Nie bój sie

Poprostu tak reagujemy na męczenie ryb. Weź wrzuć na
www.imageshack.us i wrzuć tu.
Disturbed Najlepszy zespól rockowo/metalowy \m/
1
ale chyba nie tylko ja nie mam wiedzy kolega ktory ma taka sama obsade tylko wiecej skalarow ma 15scie ma 260l
jedno zdjecie robilem 2tyg temu bo glonojada chcialem sfilmowac troche widac drogie zdjecie to widac jak woda metna choc czesc roslinek wyjolem i sa w wiadrze zdjecia juz sie wysylaja
nie wiem jak dlugo te zdjecia powinny sie wysylac a wyslalem dwa a juz sie wysylaja z 5minut
http://img215.imageshack.us/i/31032010242.jpg/
http://img691.imageshack.us/i/23032010239n.jpg/
juz sa zdjecia
Nie piszemy posta pod postem. Używaj opcji "edycja" posta - Jokeru
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31.03.2010, 21:32 {2} przez
Jokeru.)
19
Hmmm mało roślin. Tak jak mówiłem, wysokie stężenie CO2 na 100% ale co z tym kolorem... Może podłoże masz na bazie wapienia?
1
ale to podloze mam juz od 3lat i bylo wszystko okej, a jest mozliwe ze wlalem za duzo leku na plesniawke wygladal ten lek jak sol czy cos w tym rodzaju a na powierzchni sie jakby male tłuste plamy pokazaly(plywaly ale zniknely)
19
Całkiem możliwe, co to za lek?
1
naprawde roslinek mialem az za duzo wydalem koledze bo nie bylo ich gdzie upchnac na zdjeciu widac ich malo bo jak mowilem sa w wiadrze i amazonke poobrywalem z lisci zostaly male mlode,a chce tylko wiedziec jak temu zapobiec w przyszlosci i czy wode calkowicie zmienic czy czesciowo, co do ryb to na ta chwile zostawie 5skalarow, glonojad ,2ciernioczki, 2mieczyki czerwone i 2 zielone i 4platynki. gdy skalary podrosna bo juz sie na to przygotowywalem to akwarium zmienie na 150l to pewnie, i raczej zostawie bojownika i nie gania ryb zyje sobie w charmoni z innymi , a molinezje ganiaja czasem mieczyki i platynki wiec je wydam bo juz o tym myslalem
19
Ja na Twoim miejscu bym ryby gdzieś oddał do przetrzymania, wylał wode z akwa, rośliny wyplukał w kwasku cytrynowym, żwir plukał gorącą wodą, a cale akwarium wodą z solą i zasiedlić ponownie za miesiąc. A 150 dla skalarów to nadal za mało.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31.03.2010, 21:31 {2} przez
Guri.)
1
mieszkam w angli wiec nie polski ten lek firma i nazwa to INTERPET - anti fungus and finrot
15
Rozumiem, że Twój temat jest najważniejszy i nie cierpiący zwłoki, a wszystkie inne się nie liczą? Nie trzeba się nawet fatygować, aby przeczytać regulamin, przejrzeć o co chodzi na forum, tylko wystarczy wejść w butach i wyprawiać samowolkę?
Nie piszemy posta pod postem, tematy nazywamy po imieniu i piszemy w odpowiednim dziale. Temat zamykam i do śmietnika. Proponuję zapoznać się z regulaminem forum. Jokeru