17
No to ja Ci nie pomoge

bo i nie mam jak
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.03.2010, 21:27 {2} przez
hessusek.)
14
No cóż, mówi się trudno, we wakacje wbijam do Niemiec to może (a raczej na pewno) sprawię sobie takie cuda lub temu podobne, nie wiem czy akurat będę w tym mieście, wiem że będę w Hamburgu, tam też coś będą mieli
[182l] Wkrótce - Bojownikowo.
[60l] Ogólne - Ramirezy ;)
[25l] Krewetkarium ~~<33
http://www.akwaswiat.net/-25l-pierwsze-k...140-3.html
8
Ależ borellki bardzo łatwo kupić w sklepach

Jest tez sporo hodowców w Polsce

To proste i polecane początkującym apisto
14
Eh, może i tak, ale na pewno w moich okolicach nie ma, niedługo jadę do Ostrowa Wlkp może tam coś znajdę.
[25l] Krewetkarium ~~<33
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.03.2010, 23:21 {2} przez
Flavia.)
8
Rybka fajna, ale ta roślina z czerwonymi motywami z pierwszego zdjęcia jeszcze fajniejsza. To żabienica jakaś?
17
Yacek napisał(a):Rybka fajna, ale ta roślina z czerwonymi motywami z pierwszego zdjęcia jeszcze fajniejsza. To żabienica jakaś?
FitoniaVerschafelta niestety to cos nie jest akwariowe. W sobote juz tego nie bedzie
8
Flavia napisał(a):Eh, może i tak, ale na pewno w moich okolicach nie ma, niedługo jadę do Ostrowa Wlkp może tam coś znajdę.
To nie tak. Nie wchodzisz do zoologicznego i nie masz podane na tacy. Trzeba rozmawiać z właścicielem to sprowadzi Ci rybki jakie chcesz. Jeżdżą na giełdy akwarystyczne w końcu

Podajesz swój nr. , dajesz zaliczke i dostajesz co chcesz. A na giełdach borelek jak mrówek, bo to jeden z najczęstszych gatunków obok kakadu

Z apisto od wielu lat najpopularniejsze są kakadu, borelki i triffki

Reszta gatunków dopiero od niedawna gości w polskich akwariach.
0
Pysia napisał(a):Nie wchodzisz do zoologicznego i nie masz podane na tacy. Trzeba rozmawiać z właścicielem to sprowadzi Ci rybki jakie chcesz. Jeżdżą na giełdy akwarystyczne w końcu
Podajesz swój nr. , dajesz zaliczke i dostajesz co chcesz. A na giełdach borelek jak mrówek, bo to jeden z najczęstszych gatunków obok kakadu
Z apisto od wielu lat najpopularniejsze są kakadu, borelki i triffki
Reszta gatunków dopiero od niedawna gości w polskich akwariach.
Z kakadu jeszcze bym się zgodził,ale pozostałe pielęgniczki nie są tak popularne. Byłem kilka razy na krakowskiej giełdzie i nigdy nie spotkałem borelek, trifek a tym bardziej rzadszych gatunków pielęgniczek.
Pysia napisał(a):A na giełdach borelek jak mrówek
Poszukuję już ponad pół roku tych rybek. Trafiłem tylko raz w sklepie zoologicznym. Kupiłem ,ale nie były w najlepszej kondycji i niestety były zgony

.
Dobre wyjście to forum i pytania do osób,które mają i mogą podzielić się przychówkiem.
8
A ja na borellki natykam się co rusz w zoologach. Spokojnie je tez można w nich zamówić. Trifki też
Nawet miałam zakupić borellki. Ale oferowane rybki były tak małe, że niemożliwym było odróżnienie płci. Kilkakrotnie tak miałam i się poddałam.
14
Popytam tu i tam i może coś z tego wyjdzie.
[25l] Krewetkarium ~~<33