• 17 Głosów - 3.82 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

>>>>> Rozmnażanie GUPIKÓW <<<<<

Karel13 napisał(a):Skoro ma 3,5 cm to nie jest taka malutka.
Postaraj się ją może wyławic do mniejszego akwarium tak na chwilę, żeby zrobic zdjęcie.

ok postaram się ją złapać ale wieczorem jak będę karmił inne ryby to nie będzie takiego zamieszania w akwarium dzięki za rade.Jeszcze mam pytanie ja się dodaje fotki na tym forum ??Mam akwarium 15 litrów z wyposażeniem kompletnym to ją tam dam jeszcze raz dzięki za pomoc

Jak piszesz post to pod tym oknem pisze nowy załącznik i naprawo od tego napisu jest przeglądaj. Klikasz na przeglądaj i dodajesz zdjęcie z pulpitu (jeśli tam je przeniosłeś). Później jak pokaże ci się okno tworzenia postu to kliknij na dole dodaj załącznik i później dodajesz post.

Karel13 napisał(a):Jak piszesz post to pod tym oknem pisze nowy załącznik i naprawo od tego napisu jest przeglądaj. Klikasz na przeglądaj i dodajesz zdjęcie z pulpitu (jeśli tam je przeniosłeś). Później jak pokaże ci się okno tworzenia postu to kliknij na dole dodaj załącznik i później dodajesz post.
Dzięki bardzo mi pomogłeś niebawem dodam fotkę POZDRAWIAM...

Ta twoja samica ma jakąś dziwną tą plamę. Ona powinna byc raczej czarna.
Możliwe, że ona dopiero co zaszła w ciążę. Ale jeśli siedzi po kątach... Może jej coś innego nie pasuje. W ilu litrowym akwarium ona mieszka? Jkie rybki tam trzymasz?

akwarium ma 100L i są w nim 2 skalary 3 gurami 2 mieczyki 2 kosiarki 2 brzany rekinie 1glonojad i 6 gupików.Inne samice są ok pływają z innymi rybami a ta pływa sama i ma te plamki są to oczka takie jak ma samica tylko w pomniejszeniu,na fotce tak bardzo tego nie widać postaram się zrobić leprze

Na tej fotce widać wyraznie te plamki które ma na brzuchu...Czy ona jest wogóle kotna ????[/quote][attachment=9191]

Mam malutkie gupiki, możecie mi powiedzieć co mogę im dawać do jedzenia?

Jojtuś napisał(a):Mam malutkie gupiki, możecie mi powiedzieć co mogę im dawać do jedzenia?

Np. roztarty na pył pokarm suchy.

w

Jojtuś napisał(a):Mam malutkie gupiki, możecie mi powiedzieć co mogę im dawać do jedzenia?

na tym forum z pewnością już o to pytano...W sklepach możesz kupić specjalny pokarm dla narybku lub jak dodano wyżej możesz po prostu rozetrzeć ten co maszSmile

witam ja mam problem z moją głupiczką... otóż odłowiłem ją do drugiego 30l aby mogła sobie spokojnie rodzić (była bardzo gruba) od rana do wieczora urodziła 15 małych gupików. Wieczorem odłowiłem ją z powrotem do ogólnego akwarium, następnego dnia rano przyjrzałem się jej i wyglądała jak by wcale nie rodziła więc włożyłem ją do zwykłego kotnika i urodziła jeszcze 7 małych.... ale widzę że jeszcze nie urodziła wszystkich już 3 dzień się męczy, nadal jest bardzo gruba i widać że jeszcze ma dużo małych w brzuchu.... odłowiłem ją jeszcze raz do kotnika i widać jak się męczy, nie może urodzić... jest coraz słabsza już ma problemy z pływaniem siedzi cały czas i się nie rusza...
Co mam robić?

Skocz do: