4
Ferbooll napisał(a):Weź se 3l słój po ogórach. wrzuć jakąś roślinkę sztuczną i rozłożystą, zalej wodą i weź tam Panią mame gupik. Ja tak już 2 raz będę robił. Z pierwszego miotu urodziło mi się 15 przetrwało 10 i żyją nadal. Są zdrowiutkie i pełne życia
Wode weź z akwarium!
Dodaj 6 łyżek soli, koperku i ziela angielskiego, octu według upodobań.
4
Kaef napisał(a):Ferbooll napisał(a):Weź se 3l słój po ogórach. wrzuć jakąś roślinkę sztuczną i rozłożystą, zalej wodą i weź tam Panią mame gupik. Ja tak już 2 raz będę robił. Z pierwszego miotu urodziło mi się 15 przetrwało 10 i żyją nadal. Są zdrowiutkie i pełne życia
Wode weź z akwarium!
Dodaj 6 łyżek soli, koperku i ziela angielskiego, octu według upodobań.
nie napisałem żeby ogórki wyjąć ?

Dobra spoko spoko bez OT Ale jeśli rybka jest trzymana w kotniku który ma 11x7 chyba to czemu nie w słoiku ja tak robie i wszystko ok
www.rybcia.ugu.pl ZAPRASZAM!!
Wejdź weź kasting na moderatora i wygraj!! Bądź naszym stałym bywalcem a na pewno nie pożałujesz! To jest forum dla ciebie! Mamy shoutBoxa
4
Nie o to chodzi

Kotniki są zbędne, niech sobie spokojnie rodzą w zbiorniku ogólnym i tak nie ma później co z tym całym narybkiem żyworódek robić. Szkoda męczyć i stresować samiczki.
4
Czytałem że samiczki sie czasem boją rodzic. Ale to pewnie bujda jakaś.
Wejdź weź kasting na moderatora i wygraj!! Bądź naszym stałym bywalcem a na pewno nie pożałujesz! To jest forum dla ciebie! Mamy shoutBoxa
1
Ja myślę że to nie bujda, też dużo o tym czytałem. Ryby też potrzebują spokoju.
PS. Mi dzisiaj w nocy się urodziły ;] w ogólnym rano zauważyłem ale zostało tylko 7 , reszta pewnie została zjedzona. Mi doradzono żeby kupić moczarkę, związać ze sobą jakąś żyłką i położyć na powierzchni wody. Małe będą się tam chowały. ja mam jej trochę za mało dlatego pewnie reszta została zjedzona. Ale w najbliższym czasie dokupię.
Dosadź w ogólnym trochę roślin, samiczka znajdzie sobie miejsce do porodu, lepsze to niż np. 3 litrowy słoik..
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.01.2010, 00:06 {2} przez
Łukasz2506.)
4
Mam zajefajną roślinkę w której sie na pewno schowają

I samiczka też
1
a możesz podać nazwę tej roślinki?
35
8
Jeśli to o wiele mniejszy zbiorniczek mogłeś po prostu uzupełnić go wodą ze swojego normalnego akwarium tam gdzie rybka przebywała a ta woda widać jest z kranówki,dałeś jej się przynajmniej oddstać? Szczególnie na malce może to źle wpłynąć,pozdro,fajne zdjęcia i gratulacje
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.01.2010, 10:18 {2} przez
Brzeku.)
4
Łukasz2506 napisał(a):a możesz podać nazwę tej roślinki? 
Sztuczna roślina kupiona w zologu bardzo rozłożysta i gęsta