2
mam parkę i posiadam je od 2tyg już się okociła samica,ale niestety nie zauważyłam kiedy urodziła.Zdążyłam wyłowić 3 maleństwa

lepsze to niż nic
Akawa 45l
Obsada;
1-tetra
1-kirysek albinos
2-kiryski pstre
3-gupik
3-noeonka
36
tak i w czym je trzymasz???
https://www.facebook.com/pages/From-all-...6571785133
Zapraszam na stronkę na FB i zostawienie lajka!:)
pozdrawiam
1
czesc! ja tez mam gupiki ok. co miesiac daje gupiczke do kojca jak ma gruby brzuch i ma bardzo czarna plamke na brzuchu tez kup sobie kojec i potem jak juz urodzi gupiczke wypusc oddziel ja od malych bo ci moze zjesc rodza sie ok. co miesiac ale moja czasem szybciej lub pozniej rodzi
0
35
okocila mi sie samiczka gupika mialem 22 narybki 10 dalem znajomemu w malenkim akwarium 15l mam te pozostale malenstwa ale na dniach okoci sie nastepny gupik
mam pytanie malenstwa mają 4-5dni i czy jak teraz do tego malego akwa dam cięzarna gupiczke to ona je zje?
bo sądze ze jak dam malenstwa do ogolnego akwa to ich od razu nie bedzie prawda?
1
GeGo napisał(a):bo sądze ze jak dam malenstwa do ogolnego akwa to ich od razu nie bedzie prawda?
Są jeszcze za małe żeby je wpuścić do ogólnego. Zostałyby zjedzone przez inne rybki. Ja swoje wpuściłem po ok. 2 tygodniach i żyją ;]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.01.2010, 22:57 {2} przez
Łukasz2506.)
0
GeGo napisał(a):okocila mi sie samiczka gupika mialem 22 narybki 10 dalem znajomemu w malenkim akwarium 15l mam te pozostale malenstwa ale na dniach okoci sie nastepny gupik
mam pytanie malenstwa mają 4-5dni i czy jak teraz do tego malego akwa dam cięzarna gupiczke to ona je zje?
bo sądze ze jak dam malenstwa do ogolnego akwa to ich od razu nie bedzie prawda?
Prawda. Poczekaj aż podrosną. Ja swoje wpuściłem jak zaczynały nabierać koloru
35
z tym ze ja chcialbym je jak najszybciej jak sie da wpuscic bo bedzie mi lada dzien potrzebne male akwarium dla nastepnej rodzącej rybki a jak ją tam dam to raczej ona by mi wpieprzyla narybek gupika
1
GeGo napisał(a):z tym ze ja chcialbym je jak najszybciej jak sie da wpuscic bo bedzie mi lada dzien potrzebne male akwarium dla nastepnej rodzącej rybki a jak ją tam dam to raczej ona by mi wpieprzyla narybek gupika
Kup kotnik załóż go w ogólnym i tam trzymaj przez jakiś czas narybek, a później możesz z powrotem przenieść je do tego 15 litrowego zbiornika.
4
Weź se 3l słój po ogórach. wrzuć jakąś roślinkę sztuczną i rozłożystą, zalej wodą i weź tam Panią mame gupik. Ja tak już 2 raz będę robił. Z pierwszego miotu urodziło mi się 15 przetrwało 10 i żyją nadal. Są zdrowiutkie i pełne życia
Wode weź z akwarium!
www.rybcia.ugu.pl ZAPRASZAM!!
Wejdź weź kasting na moderatora i wygraj!! Bądź naszym stałym bywalcem a na pewno nie pożałujesz! To jest forum dla ciebie! Mamy shoutBoxa