• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

obsada 60 l, pomóżcie

Posiadam akwarium 60 l i mam w nim następujące rybki:

4x kirysek panda
6x bojownik syjamski (1 samiec + 5 samic)
1x zbrojnik niebieski
2x krewetka
9x neon czerwony

Mam w akwarium wiele roślin i wygląda na to że wszystkie ryby dobrze czują się w swoim towarzystwie. taką obsade mam kilka dni, i mam do was pytanie. Czy to akwarium nie jest przepełnione? Mi się wydaje że wszystko jest ok ale prosze Was o wyrażenie swojej opinii. Wink

Było już wiele tematów dotyczących obsady do tego litrażu.Jedyne co mogę ci doradzić to oddaj zbrojnika(a duży do twojego akwarium) ,bojowniki powinno trzymać się w haremach(proponuje oddać 3 samice),dokup krewetek.
Pozdrawiam ;-)

hmm a czemu mam oddać zbrojnika? wiem że mówi się że te rybki potrzebują większych zbiornikow ale ten jest jeszcze bardzo młody i mały. a poza tym nie raz widizalm już jak trzymano te rybki w takich i jeszcze mniejszych zbiornikach Smile

no właśnie się zastanawiałam nad tym co napisał rafiksrz16, ja słyszałam właśnie że samiec dobrze czuje się w obecności wielu samic.

a ilu litrowe akwarium miałabym kupić by mieć w nim zbronika albo nawet parkę?

nataliaa napisał(a):hmm a czemu mam oddać zbrojnika? wiem że mówi się że te rybki potrzebują większych zbiornikow ale ten jest jeszcze bardzo młody i mały. a poza tym nie raz widizalm już jak trzymano te rybki w takich i jeszcze mniejszych zbiornikach Smile

Ci ludzie, co trzymali je w tych baniakach męczyli je Wink
Lepiej go oddaj.

[182l] Wkrótce - Bojownikowo.
[60l] Ogólne - Ramirezy ;)
[25l] Krewetkarium ~~<33
http://www.akwaswiat.net/-25l-pierwsze-k...140-3.html

aha no dobra, dzieki za rady. Wink

nataliaa napisał(a):Posiadam akwarium 60 l i mam w nim następujące rybki:

4x kirysek panda
6x bojownik syjamski (1 samiec + 5 samic)
1x zbrojnik niebieski
2x krewetka
9x neon czerwony

Mam w akwarium wiele roślin i wygląda na to że wszystkie ryby dobrze czują się w swoim towarzystwie. taką obsade mam kilka dni, i mam do was pytanie. Czy to akwarium nie jest przepełnione? Mi się wydaje że wszystko jest ok ale prosze Was o wyrażenie swojej opinii. Wink

Ja proponuje:
6 kirysków panda
10 neonów czerwonych
6 krewetek amano
4 bojowniki syjamskie ( 1 samiec + 3 samice) lub 1+1 pielegniczek ramiraza

Skocz do: