14
niestety ale masz stanowczo za mały litraż na bocje. chyba że potem masz ją komu oddać kto ma b.duże akwa w którym już są bocje.jak nie to bierz ślimaka
22
brat ma akwa ponad 200 l wiec chyba nie będzie problemu XD
[25l] Krewetkarium
-6 x Red Cherry
[60l] Ogólne
-8x Brzanka sumatrzańska
-7x Neon Inessa
-3x Jarzeńce
-2x Zbrojnik
-4x Kiler (Heleny)
http://www.akwaswiat.net/attachment.php?aid=10482
10
rychu1990r, poczytaj o wymaganiach i usposobieniu bocji - żeby zaraz nie było problemu, że Ci trawnik z gałęzatki zrujnowała.
Jest rybą stadną, za dużą do Twojego zbiornika - zastanów się, czy jest sens wydawać wcale nie małą kasę na zakup kilku ryb, które zaraz będziesz musiał oddać.
Masz pewność, że brat weźmie je do swojego akwarium ?
Są inne, znacznie lepsze niż bocja sposoby, zapraszam do lektury tego tematu.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.01.2010, 15:03 {2} przez
Kejdi.)
2
Zgadzam się z tymi, którzy radzą zastanowić się poważnie przed zakupem bocji Nie kazdy ma na tyle duże akwa a jak wiemy nie tak łatwo zwrócić rybę chociażby do sklepu i z małego kłopotu zrobi się wam większy

My też się męczymy ze ślimakami. Sposób na marchewkę nie wypalił gdyż zbytnio przyciągała otoski i dla ślimaków nie zostawało na niej zbyt wiele miejsca

Teraz mąż łapie je na tabletki dla rybek przydennych i jest to całkiem skuteczne

Mamy od tygodnia Helenkę ale ta pszczółka pokrązyła chwilę po akwa zjadła jednego ślimaka i śpi Mam nadzieję że się wkrótce obudzi

Pozdr
11
ja osobiście polecam kubek po jogurcie i sałata
kto siedzi w akwarystyce wie o co chodzi
0
0
Kejdi napisał(a):rychu1990r, poczytaj o wymaganiach i usposobieniu bocji - żeby zaraz nie było problemu, że Ci trawnik z gałęzatki zrujnowała.
Jest rybą stadną, za dużą do Twojego zbiornika - zastanów się, czy jest sens wydawać wcale nie małą kasę na zakup kilku ryb, które zaraz będziesz musiał oddać.
Masz pewność, że brat weźmie je do swojego akwarium ?
Są inne, znacznie lepsze niż bocja sposoby, zapraszam do lektury tego tematu.
Kolega ma rację ryją bocje jak świnie zdemolowały mi cały wystrój. Roślinki pływały, wszystko musiałem sadzić po kilka razy w tygodniu. Teraz roślinki w doniczkach trzymam i boje się uspokoiły nie kopią,ale i wystrój mizerny.
26
Niestety mój Aparat nie zrobi temu zdjęcia(za małe) Ale postaram się to jak najdokładniej opisać. Szukałam w internecie ale nic nie znalazłam

Ślimak:
-malutki
-okrągła stopa
-muszla wygląda jak połówka małża
-kolor biały, brąz lub beż(kawa z mlekiem)
Robaczki:
-białe i białe w czarne kropki
-malutkie
-wyglądają jak żuczki
-bardzo szybkie
Czy to może być szkodliwe dla krewetek? W dużym akwa tego nie ma(ryby widocznie zjadają te robaczki)
NIE MĘCZ RYB W KULI!!!
14
Ładne te ślimaki?
Hmm, pojęcia nie mam co to może być, może jednak postarasz się uchwycić je aparatem? Wyciągnij z akwa i zrób foto na np. czrnej kartce albo białej, żeby się ładnie odbijał (ślimak), bo tak to trudno ocenić.
[182l] Wkrótce - Bojownikowo.
[60l] Ogólne - Ramirezy ;)
[25l] Krewetkarium ~~<33
http://www.akwaswiat.net/-25l-pierwsze-k...140-3.html
26
Nie da się zrobić zdjęcia, próbowałam na każdy możliwy sposób, miałam to w ręce na ręce na kartce, na chusteczce, na stole, na pęsecie dosłownie próbowałam wszystkiego.
To jest za małe(1-2mm) by zrobić temu zdjęcie moim aparatem.
Podałam opis, ślimak jest charakterystyczny, nigdy nic takiego nie widziałam.
ładny tylko chodzi czy nie jest szkodnikiem
P.S. helenki tego nie tykają;/
NIE MĘCZ RYB W KULI!!!