17
Mam taki problem bo ustawilem juz wsytko w akwa 25l i gdy chcialem wlozyc grzalke to sie nie miescila bo jest piasek,i czy moge ta grzalke np wcisnac w ten piasek?tzn jakies 4-5cm w piasek?czy nic sie wtedy nie stanie?
ps.jak by nie bylo piasku to ta grzalka pasuje idealnie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.01.2010, 21:30 {2} przez
adrianoo11.)
4
powieś ją bokiem na 100% będzie dobrze
www.rybcia.ugu.pl ZAPRASZAM!!
Wejdź weź kasting na moderatora i wygraj!! Bądź naszym stałym bywalcem a na pewno nie pożałujesz! To jest forum dla ciebie! Mamy shoutBoxa
17
teraz tak jest ale to troche glupio wyglada za duzo miejsca jakos mi zajmuje i sie bardzo rzuca w oczy :/
ps.jak bokiem??? ja ma teraz na skos.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.01.2010, 21:49 {2} przez
adrianoo11.)
3
Bez problemu możesz ją wsadzić pionowo w piasek te 5 cm po prostu będzie mała strata energii bo najpierw będzie musiała ogrzać piasek, a potem dopiero piasek odda ciepło do otoczenia.
Pozdrawiam Radek :)
4
zamiast grzałkę powiesić tak : | ty masz zapewne tak / to mi chodziło żebyś zrobił tak ---
Wejdź weź kasting na moderatora i wygraj!! Bądź naszym stałym bywalcem a na pewno nie pożałujesz! To jest forum dla ciebie! Mamy shoutBoxa
9
Ferbooll napisał(a):zamiast grzałkę powiesić tak : | ty masz zapewne tak / to mi chodziło żebyś zrobił tak --- 
Zamontuj grzałkę poziomu tuż nad podłożem i tyle..
17
odpowiedz do kulusa : ten piasek sie nie przypali czy cos w tym stylu?
do ferbola i lukasa na tej grzalce jest namalowany pasek do kad moze siegac woda.
9
adrianoo11 napisał(a):odpowiedz do kulusa : ten piasek sie nie przypali czy cos w tym stylu?
do ferbola i lukasa na tej grzalce jest namalowany pasek do kad moze siegac woda.
A to nie masz w pełni zanurzalnej grzałki. To dużo komplikuje...
131
Może nie dokąd może sięgać,ale dokad minimum ma sięgać jest pasek?Na Mojej grzałce Aquael comfort zone 100 jest pasek dokąd woda musi sięgać minimalnie.
Grzałkę jak najbardziej można zakopać nawet całą w piasku,po prostu będzie nagrzewało się podłoże a od podłoża woda i o żadnej stracie energii tu nie ma mowy... .Bo piasek oddaje ciepło dłużej niż woda i nawet po wyłączeniu grzałki będzie dalej ciepły,a woda szybko straci temperaturę.
4
Kup grzałkę z termostatem nową 30W w pełni zatapialną i problem z głowy taka grzałka nie wiecej niż 20zł kosztuje tak mi sie wydaje