• 5 Głosów - 4.2 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Rozmnażanie SKALARÓW

Dzieki wielkie bede w kontakcie. Zaczekam do nastepnego tygodnia jesli cos bedzie to napisze a to ph wody to jak sprawdzic ?????

Szymekw21 napisał(a):Dzieki wielkie bede w kontakcie. Zaczekam do nastepnego tygodnia jesli cos bedzie to napisze a to ph wody to jak sprawdzic ?????

Kup w zoologicznym testy ph najlepiej kropelkoweWink

375 l Od początku :)
http://www.akwaswiat.net/375-litrow-od-p...34071.html
112 l puste.

Ile taki jeden kosztuje
a czy karmic młody narybek

Posty zostały połączone, nie piszemy posta pod postem, korzystaj proszę z opcji EDYTUJ
Poczytaj na forum o rozmnażaniu skalarów, o karmieniu narybku było już wiele razy.
Kejdi

narybek najlepiej karmic artemia

ja swój kupiłem za 25zl i jest na 50 użyć

Wnioskuj ja mówię po POLSKU -= KALIBER 44 =-

Oto w nowym świecie cie wita
eMAGieIKa
i PaktoFoniKa

Witam
Mam dobraną parę skalarów które dość często składają ikre na takiej kostce magnetycznej do czyszczenia szyb. Bardzo często kończy się to zjedzeniem ikry mimo że para pilnuję. Kiedyś nawet doczekały się potomstwa. Ale maluchy zostały zjedzone przez inne ryby pomimo ze były pilnowane i pływały przy jednym z rodziców. Po przeczytaniu forum postanowiłem odchować maluchy. W tej chwili znowu na magnesie są i to już larwy bo widze mnustwo ogonków. Miałem po ręką siatkowy kotnik który powieśiłem i bez strat delikatnie umieściłem w nim ten magnes z maluchami. Para widzi swoje potomstwo i nadal pilnuje kotnika. Jutro kupie baniaczek ok 30litrow i przygotuję dla narybku aczkolwiek nie wiem czy odrazu nie kupić czegoś wiekrzego. Mam zamiar je przełożycz dopiero jak zaczną pływać. Kotnik siatkowy jest tak gesty że maluchy nie uciekną.Przeczytałem tutaj posty z kilku lat i wiem co i jak zobacze może się uda odchodować.
Pozdrawiam

Witam.
Mam dobraną parkę skalarów. Nawet nie myślałem że mogą złożyć ikrę. Złożyły mi 3 razy, równo co dwa tygodnie z dokładnością do kilku godzin. Jednak kończyło się to zjadaniem potomstwa. Raz wsadziłem liść z ikrą do kotnika. Już się młode "trzęsły" ale wypadły i zostały zjedzone. Teraz przestały, nie wiem czemu.

Pozdrawiam

Witam.
Wcześniej pisałem o moich skalarach. Dzisiaj zauważyłem jak parka szuka miejsca w akwa. Samica czyściła niektóre liście, ściany .itp . Zauważyłem że jest grubsza niż zwykle. Po południu zaczęła składać ikrę. Niestety w samym rogu akwarium. Część zjadła, zostało około 150 jaj. Jutro zaraz z rana odgrodzę to miejsce żeby małe spokojnie się wykluły.

Pozdrawiam, Michał

Misiek9613 napisał(a):Witam.
Wcześniej pisałem o moich skalarach. Dzisiaj zauważyłem jak parka szuka miejsca w akwa. Samica czyściła niektóre liście, ściany .itp . Zauważyłem że jest grubsza niż zwykle. Po południu zaczęła składać ikrę. Niestety w samym rogu akwarium. Część zjadła, zostało około 150 jaj. Jutro zaraz z rana odgrodzę to miejsce żeby małe spokojnie się wykluły.

Pozdrawiam, Michał

To gratulacje, dopilnuj aby coś się wykluło nie doprowadź do tego żeby ikra została zjedzona.

Ogólne:
http://www.akwaswiat.net/-112l-ogolne-by...19622.html
25l- xXx Red Cherry
30l podzielone na pół,I - , II -

Dzięki, róg akwarium zagrodziłem deseczką. Myślę że coś z tego będzie Smile

Skocz do: