Decik, gałęzatka tak naprawdę nie jest mchem tylko glonem. Rozerwanie jej będzie wyglądać fajnie, ale może dojść do tego że strzępki gałęzatki rozlezą się po całym zbiorniku i będzie wszystko zagałęzatkowaciałe
Witam.Potrzebuję pomocy w identyfikacji rośliny.Kupiłem w sklepie i myślałem że to vallisneria gigantea - do złudzenia przypomina nurzańca,chciałem posadzić w podłożu więc wyjąłem z koszyczka i niespodzianka,w korzeniach są dwie cebulki.Czy ktoś wie co to za ziele?
ss_langa napisał(a):Witam.Potrzebuję pomocy w identyfikacji rośliny.Kupiłem w sklepie i myślałem że to vallisneria gigantea - do złudzenia przypomina nurzańca,chciałem posadzić w podłożu więc wyjąłem z koszyczka i niespodzianka,w korzeniach są dwie cebulki.Czy ktoś wie co to za ziele?
Crinum thaianum - krynia tajlandzka.
Potęga słów wielokrotnie powtarzanych jest wielka. Nie zwalnia nas to jednak z myślenia i dociekania prawdy drogą pogłębiania wiedzy i własnych doświadczeń.
Zastanawiam się co to za roślina pływająca po powierzchni mojego akwarium. Zastanawiam się nad jakimś nurzańcem ale nie jestem pewien.
Tematy zostały połączone.
Korzystaj proszę z opcji SZUKAJ - Kejdi
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.12.2009, 05:15 {2} przez Kejdi.)
Witam. Zwracam się z prośbą o identyfikacje rośliny. Pytałem sprzedawcę w sklepie co to jest to za bardzo nie wiedział. Powiedział tylko, że coś na 'R'. Pytałem czy to jest mech - na co stanowczo odpowiedział 'nie', ponieważ mech tonie, a ta sobie swobodnie pływa po powierzchni. Stąd moje pytanie. Co to jest? Czy można to przywiązać np. do korzenia i jakie to ma wymagania. Oczywiście jakość zdjęć nie powala, więc rozpoznanie prawdopodobnie graniczy z cudem. Zdjęcia robione telefonem, bo chwilowo nie mam dostępu do lepszego aparatu. Dzięki.