• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[37l] Small island (str. 4)

Nie wiem jak się wypowiadać o twoich aranżacjach, bo za każdym razem są bardzo ładne. Masz do tego rekę i tyle Smile

ethnix napisał(a):Nie wiem jak się wypowiadać o twoich aranżacjach, bo za każdym razem są bardzo ładne. Masz do tego rekę i tyle Smile

heheShy ta aranżacja z niewielką zmianą (przesunięty korzeń i kilka dodatkowych roślinek) ma juz 60 dniSmile mech zarósł już prawie cały korzeń.
Odkryłem dlaczego brązowiał. To było zabrudzenie, teraz raz na 2 - 3 tygodnie wyjmuje korzenie i pod bieżącą wodą przepłukuje mech. od razu odzyskuje ciemną zieloną intensywną barwę.

Niedługo nowe foty. ale czekam na nowe roślinki

Załączone pliki Miniatury

rzeczywiscie piękne akwa ale nie jest za małe dla razborek???

Przepiękne Big Grin chciałbym takie świetne aranżacja , a szczególnie rosliny

i git majonez Big Grin

Tradycyjnie po kilku miesiącach tworze zupełnie nową aranżację, brakuje jeszcze kilku roślin i dodatków. Z czasem aktualizacje.

Nowy zbiornik - Efekt prawie końcowy
http://www.youtube.com/watch?v=LFf4SjWyoaQ

Akwarium 37 litrów

Oświetlenie
1 x 15 W - Opti-natural
1 x 14 W - flora-sun

Filtr
wewnętrzny

Fauna
5 Razbora maculata
2 Amano
2 Red Cherry

Flora
Peacock Moss
Blyxa japonica
Vallisneria Spiralis

Podłoże
FILTUS FLORAN
Żwirek bazaltowy
Ziemia ogrodowa

CO2
Bimbrownia

Mi bardzo przypadła do gustu. A może by tak trawniczek z glosi?

bomboszek napisał(a):Mi bardzo przypadła do gustu. A może by tak trawniczek z glosi?

nie wiem dlaczego ale u mnie nie rośnie, próbowałem już kilka razy i zawsze żółknie i ginie. Ale może znacie jakieś mniej wymagające rośliny na trawniczek??

Może spróbuj z heniem albo eleocharisem. Obydwie u mnie rosną bez Co2, tylko na ASII. Znam jeszcze jedną rośłinę ale nie pamiętam nazwy, też jest wymagająca ale można spróbować jak znajdę to napiszę.
Edit:
Utricularia graminifolia

Doszło kilka dodatków. Korzeń i rośliny. Niedługo więcej krewetek.
http://www.youtube.com/watch?v=j7WFdw56iso

Skocz do: