29.11.2009, 22:45
29.11.2009, 23:24
możliwe że masz nadmiar azotynów w akwarium lub twoje ryby na coś chorują obejrzyj je dokładnie i opisz co zaobserwowałeś to wtedy może ci ktoś pomoże
29.11.2009, 23:27
Akwarium jest duże, ale zupa rybna straszna. Pomimo takiego zbiornika masz na pewno zbyt dużo ryb. Jak jest z parametrami wody podaj wszystkie? Jaką filtrację posiada zbiornik? Może się mylę, ale Neon wygląda jakby go jakiś zwierz poturbował.
29.11.2009, 23:31
a i przy okazji to glonojady są agresywne to one mogą ci podjadać ryby nawet siebie nawzajem atakują. Miałam je kiedyś i połowe ryb mi wytłukły a jak odwoziła je do sklepu zoologicznego to połowa z nich już była martwa więc pozbądź się ich jak najszybciej
Napisz ile ich tak dokładnie posiadasz
Napisz ile ich tak dokładnie posiadasz
29.11.2009, 23:45
parametry wody dzisiaj robiłem test No3-10mg/L NO2-0mg/L gh>14-dh KH-6d PH-6,8 woda podmieniana reguralnie co tydzień 30% test prosze tylko jak mozna zapobiec śmierci pozostałych rybek
29.11.2009, 23:51
pier123 napisał(a):parametry wody dzisiaj robiłem test No3-10mg/L NO2-0mg/L gh>14-dh KH-6d PH-6,8 woda podmieniana reguralnie co tydzień 30% test prosze tylko jak mozna zapobiec śmierci pozostałych rybek
no to moim zdaniem to tylko mogą być glonojady i jedyny sposób to pozbycie się ich do sklepu zoologicznego
29.11.2009, 23:53
wspomne ze problem zaczoł się od momentu kupna rybek w sklepie zologicznym tak nie miałem takiego problemu od 2 lat filtr mam jbl 1500 l/min plus Lampa UV 18W - Sterylizator ocywiście co2 stosuje i napowietrzam zbiornik pokarm suchy tetra, sera.
kolego tylko ostatnio nie kupowałem glonajada tylko molinezja zaglopłtwa-2szt,pawie oczka -5szt danio czerwone.
kolego tylko ostatnio nie kupowałem glonajada tylko molinezja zaglopłtwa-2szt,pawie oczka -5szt danio czerwone.
Posty zostały połączone.Proszę korzystać z opcji edytuj.Prawy dolny róg posta
30.11.2009, 01:19
- Testy są robione kropelkami czy paskami jakiej firmy?
- Masz jeszcze jakieś fotki innych "chorych" ryb, czy tylko neona?
- Czy ryby, które padły wcześniej miały jakieś objawy chorobowe?
- Ile jest w ogóle ryb w tej "zupie rybnej" lub "encyklopedii gatunków" ? Podaj gatunki i liczby.
- Masz jeszcze jakieś fotki innych "chorych" ryb, czy tylko neona?
- Czy ryby, które padły wcześniej miały jakieś objawy chorobowe?
- Ile jest w ogóle ryb w tej "zupie rybnej" lub "encyklopedii gatunków" ? Podaj gatunki i liczby.
30.11.2009, 01:38
Testy robiłem paskami firmy jbl,rybki które wczesniej mi padały to niektóre miały naloty tylnej czesci i brak pół płetwy tylnej i mieczyki,pawie oczko się garbiły i zauwazyłem ze niektóre rybki szybko oddychają podło mi jakieś 20rybek i cał czas padają neonów mam około 60szt mieczyk około 15szt platka 8szt pawie oczko 10szt bocja wspaniała 3szt kiryski 2szt razbory 4szt i 200 krewetek
« Starszy temat | Nowszy temat »