• 6 Głosów - 3.83 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Wszelkie pytania dotyczące identyfikacji roślin proszę zadawać w tym temacie.

Olek napisał(a):No to lepiej.
Nie wiem czy moja książka szwankuje czy może ja już gorzej widzę, a zwłaszcza że trzymam te chwasty od dosyć dawna.
Jak widać nawet ja też chętnie się czegoś dowiaduję. Tongue
Zaraz wstawiam foty mojego zielska aby też się upewnić.
Jednak nadal mnie coś zwodzi że to jednak rogatek Tongue

Nawet jeśli to wywłócznik to nie jest on bardzo wymagający jedynie dosyć delikatny i kruchy.

Ja juz po twoim poście byłem pewny, że to rogatek ponieważ zamawiałem 7 sztuk rogatka, a przysłali mi 5 sztuk rogatka i 2 sztuki tej czerwonej. A na jakiejś stronie przeczytałem, że ma bardzo wysokie wymagania świetlne.

"...Nigdy Nie Jest Tak Źle,...By Nie Mogło Być Gorzej..."

Piszę poprawnie po polsku.

-gg: 4417762

- 100 litrów (ryby Ameryki Płd.): http://www.akwaswiat.net/-100-l-ogolne-t-14088.html

Przy mocnym świetle robi się bardziej rdzawy i tyle.
Rogatek tak samo robi się rdzawy w górnych partiach rośliny lub jeśli pływa na tafli wody.

Radomskie forum akwarystyczne:
http://www.akwarystyka-radom.ugu.pl

Proszę o zidentyfikowanie roślinek

pierwsza:

druga: (część liści pokryta glonami, po prawej stronie odradzające się nowe liście już bez glonów)

Witam. Czy mogłby mi ktoś zindentyfikować dwie roślinki? Nie mam żadnego zdjęcia ale może sam opis wystarczy:

1. Wysoka twarda trawa z białym paskiem.
2. Roślinka z dużymi liściami z 1 białym kwiatem a w środku jest taka biała "kulka z wypustkami".

To drugie "wygląda" mi na dracenę. Opisy to jednak za mało, postaraj sie o zdjecia Smile

240 litrów

Witam.
Co to za roślina?
Jakie ma wymagania?

Rotala rotundifolia. Info znajdziesz w google.

Potęga słów wielokrotnie powtarzanych jest wielka. Nie zwalnia nas to jednak z myślenia i dociekania prawdy drogą pogłębiania wiedzy i własnych doświadczeń.

mam pytanie mam mech nie wiem jak się nazywa i czy mogę go z tej kulki rozerwać i pokryć nim kokos na którym leży tak co by mi nie uschną

Załączone pliki Miniatury

To jest gałęzatka. Możesz ją rozerwać i ułożyć na płasko.

126 L

Masz problem z moderatorem? Wydaje Ci się, że masz rację?
Daruj sobie. To i tak nie ma sensu.

alien635
1,tatarakSmile do paludariumTongue

NIE MĘCZ RYB W KULI!!!

Skocz do: