09.11.2009, 01:00
Akwarium bardzo mi się podoba, a te maleństwa słodziutkie.
Ładne kamienie. Super pomysł.
Gratuluję!!
Gratuluję!!
Gratuluję!!
ethnix napisał(a):Fireman napisał(a):Czy tym rybkom nie będzie tam za ciasno ?One rosną pod 15 cm,rozumiem ,że to tylko na razie jako przedszkole
Oho, to musimy mieć zupełnie inne źródła informacji. Gdzie widziałeś Altolamprologus sp. Compressiceps Shell w wielkości 15 cm? Podaj linka? Ja posiadam dorosłe ryby odłowione prosto z Tanganiki i mają 3-5 cm? Na pewno większe już nie urosną.
Jeżeli już coś piszesz przeczytaj dokładnie o jakich rybach piszesz. Miałeś na myśli Altolamprologus Calvus one mogą dorastać do 15 cm, a w życiu odmiana Compressiceps "shell".
) Fireman napisał(a):ethnix napisał(a):Fireman napisał(a):Czy tym rybkom nie będzie tam za ciasno ?One rosną pod 15 cm,rozumiem ,że to tylko na razie jako przedszkole
Oho, to musimy mieć zupełnie inne źródła informacji. Gdzie widziałeś Altolamprologus sp. Compressiceps Shell w wielkości 15 cm? Podaj linka? Ja posiadam dorosłe ryby odłowione prosto z Tanganiki i mają 3-5 cm? Na pewno większe już nie urosną.
Jeżeli już coś piszesz przeczytaj dokładnie o jakich rybach piszesz. Miałeś na myśli Altolamprologus Calvus one mogą dorastać do 15 cm, a w życiu odmiana Compressiceps "shell".
Wiem co to Altolamprologus Calvus ,i nie pomyliłem ich na pewno
Nie znałem natomiast tej odmiany Altolamprologus C. ,,Shell" Zmyliły mnie inne odmiany Alt.Compressiceps np .Kalambo czy Chaitika które dorastają 15 cm.
Nawiasem mówiąc jak na takie maleństwa to wygladaja uroczo.Te muszle coś mi nie pasowały na początku)
Bez napinki ,pozdrawiam
Wśród A. c. "shell" bardziej znana jest odmiana Sumbu, różnią się one nieco ubarwieniem oraz rosną trochę większe niż te A. c. "shell", które posiadam.
No teraz to już tylko kwestia odchowania jak największej ich ilości. Trzeba więc zabierać się dalej do roboty. Poniżej najświeższe fotki.