11.08.2009, 20:23
Też tak uważam.Twoje akwarium jest po prostu najlepsze,jak zobaczyłem to po prostu dech mi zaparło Super!!!!!!!!!!!
Wpada w Oko;p Normalnie jak ktos zobaczy na Żywo moze pasc z Wrazenie
Alyz napisał(a):Witam!Żabiściek pływający i pistia rozetkowa.
Proszę o informację jak się nazywa ta pływająca roślinka. Dziękuję.
Natka13 napisał(a):No,no masz się czym pochwalić.W życiu nie widziałam lepszego akwa.GratulacjeDziękuję

grand37 napisał(a):wszystko wygląda super i jest śliczne mam pytanie ile kg żwirku użyłaś w swoim akwa??Hmmm, ciężko powiedzieć, bo żwir kupowany był w żwirowni i oczywiście go nie ważyłam

Kejdi napisał(a):witam i wlasnie napisalas to co mnie najbardziej ciekawi torf w podlozu mozesz napisac cos wiecej na ten temat jaki to torf?jak go przygotowalas?i na ile reguluje wszystkie parametry w zbirniku?apri cort napisał(a):Świetnie rozplanowane rośliny! Będziesz redukować obsadę do ryb azjatyckich?Obsada docelowo bez kardynałków i pielęgniczki. Dużo im już nie zostało, bo te ryby są u mnie ponad 3 lata, niech więc sobie siedzą do końca.
P@WEŁ napisał(a):Najcudowniejsza Kejdi akwarium jest The Best !!!.Daj spokój... bo jeszcze w to uwierzę i zrobię się nieznośna
P@WEŁ napisał(a):Pochwal Się jeszcze tym z czego jest podłoże.Podłoże to zwykły żwir ze żwirowni, kolorowy granit albo kwarc
Pod nim jest bardzo cienka warstwa torfu, pod rośliny wetknięte zostały dodatkowo kulki gliniano torfowe. Zastanawiam się czy był to dobry pomysł, bo przy każdym najmniejszym przesadzaniu ukazuje się czarna maź a ja dostaję palpitacji serca w obawie przed ewentualnym atakiem glonów albo jeszcze innym kataklizmem...
carman napisał(a):witam i wlasnie napisalas to co mnie najbardziej ciekawi torf w podlozu mozesz napisac cos wiecej na ten temat jaki to torf?jak go przygotowalas?i na ile reguluje wszystkie parametry w zbirniku?Pod żwirem znajduje się cienka (za cienka), ok 1-2 cm warstwa torfu zajmująca mniej więcej 2/3 powierzchni dna. Szczerze mówiąc zdążyłam już o nim zapomnieć. Kilka miesięcy temu chcąc przesadzić nadmiernie rozrośniętą zwartkę trochę go wydobyłam razem z jej korzeniami

apri cort napisał(a):Zajrzałam w jakieś zdjęcia, nie wiem, czy masz jeszcze tyle nurzańca? Jak sobie radzisz z zastojami wody powodowanymi przez jego liście na powierzchni?Zniknął nurzaniec z tylnej szyby. Została solidna kępa zasłaniająca sprzęt. Dodatkowo sporo jest roślin pływających (pistia i żabiściek). Czasem zasłaniają prawie całą powierzchnię. Między najgęstszymi liśćmi jest czasem cienka warstwa błony bakteryjnej, ale generalnie nie zwracam na to większej uwagi.