• 10 Głosów - 3.7 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Rozmnażanie ZBROJNIKÓW (glonojadów), ikra i narybek

Kaef napisał(a):Jeszcze są młodziutkie i prawdopodobnie oba będą samcami. Dopiero im się wyrostki wykształcają.

Nie prawdobodobnie, tylko na pewno.

Witam wszystkich. Widze ,że są tutaj mózgi które znają sie na zbrojnikach. Jestem laikiem i chciałbym zapytać czy moje zbrojniki są jednego gatunku (i jaki to gatunek) oraz czy ten złoty osobnik to samica. Samiec ma ok 9 cm natomiast ?samica? ma ok 6 cm.
Czy te 2 osobniki moge rozmnożyć ?

http://img263.imageshack.us/img263/795/dsc03334.jpg <-- Maciek

http://img406.imageshack.us/img406/2217/dsc03340.jpg <-- ?samica?

2 zdjęcie jest niewyraźne, i trochę trudno napisać.

Nom wiem niestety to najlepsze zdjęcie jakie mam bo złota jest bardzo ruchliwa. A co do pozostałych pytań ?

Moim zdaniem na drugim zdjęciu jest samica.

Na 100% 1 fotka to samiec i jest to ten sam gatunek co zbrojnik z 2 fotki czyli Zbrojnik Niebieski Ale na 2 fotce to na 80% jestem pewny że to samica
Niestety ale samica jest za młoda na rozmnażanie.
Napisz w jakim akwa żyją.

za młoda ? hmm nie wiem ile musi miec lat Tongue ma 6 miesiecy myslalem ze wystarczy xD. akwa ogólne 80 litrów.

No właśnie jak to jest z ta ich dojrzałością płciową, kiedy ją osiągają?

magikvirus napisał(a):Witam wszystkich. Widze ,że są tutaj mózgi które znają sie na zbrojnikach. Jestem laikiem i chciałbym zapytać czy moje zbrojniki są jednego gatunku (i jaki to gatunek) oraz czy ten złoty osobnik to samica. Samiec ma ok 9 cm natomiast ?samica? ma ok 6 cm.
Czy te 2 osobniki moge rozmnożyć ?

Odpowiedz sobie na pytane czy trzymanie psa polega na tym by go rozmnażać? chyba nie to po co rozmnażać ryby? zamiast się cieszyć, ze sobie s a i ładnie wyglądają? zresztą ja bedą chciały to same się rozmnożą. To chyba dwa różne gatunki i raczej watpie że coś z tego będzie, to złote się czasem nie goni za zbrojnikiem i odwrotie

NIE MĘCZ RYB W KULI!!!

bercia nie zadałem pytania czy trzeba je rozmnozyc tylko czy jest taka mozliwosc te zbrojniki nie mają ze sobą konfliktu nie zauwazyłem zeby sie "biły" po za tym jak ktos ma psa to co nie moze go sobie rozmnozyc jak chce drugiego ? -.- to z twojej strony był zbędny głupi komentarz. Lepiej niech jeszcze ktos powie czy to samica i kiedy zbrojniki osiągają dojrzałość płciową

Skocz do: