• 4 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

MĘTNA WODA - PYTANIA I ODPOWIEDZI TUTAJ -ZAPRASZAMY!

Ja zastanowił bym się jeszcze czy to akwarium po dwóch tygodniach było na pewno dojrzałe?. U mnie Tanganika dojrzewała ponad miesiąc , a po trzech tygodniach No2 0,1 wszak wiadomo że w dojrzałym akwarium No2 powinno wskazywać 0 .

Pozdrawiam.
Piotrek.

dziękuję za pomoc jak również durne komentarze ;-)

pozdrawiamy,
p. I m.

Piomag napisał(a):dziękuję za pomoc jak również durne komentarze ;-)

pozdrawiamy,
p. I m.
Ciekawe tylko czy zmądrzejesz i weźmiesz sobie jednak do serca mądre rady dotyczące zmiany obsady tego małego zbiornika...

Już ze sto razy powtarzaliśmy żebyś dał fotki!

werka123 napisał(a):Już ze sto razy powtarzaliśmy żebyś dał fotki!
Nie ma takiego obowiązku, zresztą po co, nie widziałaś nigdy werka mętnej wody? Smile
Pomoc została udzielona zarówno w temacie głównym jak i wątkach pobocznych. Reszta zależy od zainteresowanego.

Potęga słów wielokrotnie powtarzanych jest wielka. Nie zwalnia nas to jednak z myślenia i dociekania prawdy drogą pogłębiania wiedzy i własnych doświadczeń.

ale skąd mamy wiedzieć że on wywali niepotrzebne ryby?

Autor dostał dobre rady,jeśli się do nich nie zastosuje-to już jego sprawa.Skończmy offtop,proszę o wypowiedź Piromag'a co z tym dalej będzie.

Radomskie forum akwarystyczne:
http://www.akwarystyka-radom.ugu.pl

Witam, mój problem polega na tym, że od jakiegoś czasu zaczęła mi mętnieć woda. Woda jest mało przejrzysta, mleczna. Akwarium mam ponad rok, dość dużo żwirku, roślinki żywe, akw. 60 litrów, rybki to: malutki welonek, 2 kosiarki, 2 glonojady, 5 malutkich kirysków 1 większy, 2 kiryśniki ;filtr wewnętrzny Fan Filter Plus (AQUAEL 1 PLUS), w akwarium 1 korzeń i 1 orzech kokosa. RolleyesCo do parametrów, to nigdy nie sprawdzałam, bo raczej nie miałam takich problemów. Może ktoś wie, jaka może być przyczyna. Wodę podmieniam co tydzień, tak około 15 litrów, dodaję uzdatniacz wody Sera Aquatan i witaminy Tropicala Multimineral. Proszę o pomocSmileSmileSmile Dziękuję za szybką odpowiedź!!!!

klaudynka napisał(a):Witam, mój problem polega na tym, że od jakiegoś czasu zaczęła mi mętnieć woda. Woda jest mało przejrzysta, mleczna. Akwarium mam ponad rok, dość dużo żwirku, roślinki żywe, akw. 60 litrów, rybki to: malutki welonek, 2 kosiarki, 2 glonojady, 5 malutkich kirysków 1 większy, 2 kiryśniki ;filtr wewnętrzny Fan Filter Plus (AQUAEL 1 PLUS), w akwarium 1 korzeń i 1 orzech kokosa. RolleyesCo do parametrów, to nigdy nie sprawdzałam, bo raczej nie miałam takich problemów. Może ktoś wie, jaka może być przyczyna. Wodę podmieniam co tydzień, tak około 15 litrów, dodaję uzdatniacz wody Sera Aquatan i witaminy Tropicala Multimineral. Proszę o pomocSmileSmileSmile Dziękuję za szybką odpowiedź!!!!
Filtr działa poprawnie?
Robiłaś coś w akwa ostatnio - np.dokładałaś żwiru, korzeń nowy, cokolwiek innego nie dawno niż przez ten rok?

6x Kirysek (1x lamparci, 5x panda)
1+1 Bojownik

OKO50 napisał(a):
klaudynka napisał(a):Witam, mój problem polega na tym, że od jakiegoś czasu zaczęła mi mętnieć woda. Woda jest mało przejrzysta, mleczna. Akwarium mam ponad rok, dość dużo żwirku, roślinki żywe, akw. 60 litrów, rybki to: malutki welonek, 2 kosiarki, 2 glonojady, 5 malutkich kirysków 1 większy, 2 kiryśniki ;filtr wewnętrzny Fan Filter Plus (AQUAEL 1 PLUS), w akwarium 1 korzeń i 1 orzech kokosa. RolleyesCo do parametrów, to nigdy nie sprawdzałam, bo raczej nie miałam takich problemów. Może ktoś wie, jaka może być przyczyna. Wodę podmieniam co tydzień, tak około 15 litrów, dodaję uzdatniacz wody Sera Aquatan i witaminy Tropicala Multimineral. Proszę o pomocSmileSmileSmile Dziękuję za szybką odpowiedź!!!!
Filtr działa poprawnie?
Robiłaś coś w akwa ostatnio - np.dokładałaś żwiru, korzeń nowy, cokolwiek innego nie dawno niż przez ten rok?

Ostatnio chorowała mi rybka, welon i dodałam tabletkę Sera Bactopur Direkt i nic nowego nie dodawałam. Filtr działa raczej poprawnie.

Skocz do: