• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Krewetkarium 47l

Witam, kupiłem akwarium 47l. Zamierzam w nim trzymać krewetki. Jednak jest to dosyć duży litraż jak dla nich, więc pomyślałem, że mógłbym trzymać w nim jeszcze ryby (nieduże). Trochę poczytałem na ten temat m.in. na forum i doszedłem do wniosku, że jako ławica to razbora borneańska tak ze 20 sztuk byłaby dobrym rozwiązaniem Wink
Tylko jest jedno ale... Czy mógłbym trzymać w tym akwa jeszcze inne ryby? Jak tak to jakie? Bardzo proszę o wasze propozycje.
Pozdrawiam Spiki!

nie raczej nie do krewetek tylko jedna ławica

25l Bojownik
7l Rośliniak z Ślimaczkami
80l pustka nie mam narazie pieniążków ;P

poczytałem trochę na ten temat na forach o krewetkach i nie tylko i dowiedziałem się, że można trzymać razem z krwetkami np. kiryski i otoski Wink

Też mam zamiar w przyszłości zrobić krewetkarium w takim litrażu. Najpierw wpuszczę krewetki, żeby się rozmnożyły a później dopiero ławicę małych rybek(chyba właśnie razbór born.)

W dużym akwarium krewecie będą rosły szybko i do dużych rozmiarów.
wilku1177 napisał(a):nie raczej nie do krewetek tylko jedna ławica
Jeśli już chcesz ryby to rzeczywiście tylko jeden gatunek. Inaczej będzie źle wyglądało.

Spiki napisał(a):poczytałem trochę na ten temat na forach o krewetkach i nie tylko i dowiedziałem się, że można trzymać razem z krwetkami np. kiryski i otoski Wink
Można.Te rybki mają jednak dużą przemianę materii i robią dużo sru.Mam zestawienie w 25l: RC+ corydoras pygmaeus.

Skocz do: