• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[72l] Ogólne - moje pierwsze akwa :-)
Wink 

Akwarium : 72l - 60x30x40 - proste

Filtr : Aqua Szut Turbo 550 N
Oświetlenie : T8 1X15W
Ogrzewanie : Grzałka 75W
Podłoże : Żwir kwarcowy 2-3-5mm
Dekoracje : korzeń x 1, kokos x1
Nawożenie : Aqua Art Carbo, Tropical Aquaflorin (Potassium)
Flora : Limnophila sessiliflora, Vallisneria gigantea, Cabomba caroliniana, Cladophora aegagropila
Fauna : Razbora klinowa x 10, Otosek x 3, Bojownik x 1, Ampularia x 4, 1 x niezidentyfikowany narybek w kojcu - prawdopodobnie mała Razbora Cool

PS. 2 koszyczki polecą gdy rośliny zapuszczą korzenie, same łodygi wypływają ze żwiru Wink Pozdrawiam.

Trochę więcej roślinek i wpuścił bym samiczki bojka.

"NADGORLIWOŚĆ JEST GORSZA OD FASZYZMU"

[url=http://en.grepolis.com/invite-4901565-en77?invitation_id=694106&invitation_mac=0db7d640&ref=player_invite_bbcode][/url]

Faktycznie, roślin by się więcej przydało...
I to tło zmieniłbym na jakieś jednolite.

TŁO!!!!!!!!Smile nawet czarny worek od śmieci lepszy niż te badziewo fototapeta...

baniak ok, ale ja bym samiczek nie wpuszczała- zaczną się problemy, ogólnie masz dobrą, przemyślaną obsadę, ciekawi mnie tylko ten narybek bo razbory ciężko rozmnożyć :>

tylko niektóre moje szkła
30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

(19.01.2013, 11:13)asz32 napisał(a):  baniak ok, ale ja bym samiczek nie wpuszczała- zaczną się problemy, ogólnie masz dobrą, przemyślaną obsadę, ciekawi mnie tylko ten narybek bo razbory ciężko rozmnożyć :>

Ciężko nie znaczy, że się nie da Wink Moje rozmnożyły się w najmniej spodziewanym momencie, tj jak zapuściłem akwarium na kilka tygodni (mea culpa). Też 72L.

(19.01.2013, 11:36)Radek0909 napisał(a):  
(19.01.2013, 11:13)asz32 napisał(a):  baniak ok, ale ja bym samiczek nie wpuszczała- zaczną się problemy, ogólnie masz dobrą, przemyślaną obsadę, ciekawi mnie tylko ten narybek bo razbory ciężko rozmnożyć :>

Ciężko nie znaczy, że się nie da Wink Moje rozmnożyły się w najmniej spodziewanym momencie, tj jak zapuściłem akwarium na kilka tygodni (mea culpa). Też 72L.

Ja mam harem i problemów nie widzę ;] Samiec upodobał sobie jedna i tylko do niej sie stroszy a nawet bardzo jej nie goni.

"NADGORLIWOŚĆ JEST GORSZA OD FASZYZMU"

[url=http://en.grepolis.com/invite-4901565-en77?invitation_id=694106&invitation_mac=0db7d640&ref=player_invite_bbcode][/url]

jak Ci się trzyma Cabomba ? daje rade przy tym oświetleniu?

Skocz do: